Diaken Matthias Noë tot priester gewijd

Een dolgelukkige diaken Matthias Noë (25) werd zondagnamiddag in de decanale Sint-Tillokerk in Izegem tot priester gewijd door bisschop van Brugge Jozef De Kesel.

© Frank

Het werd een emotionele maar opgetogen plechtigheid waarin de kersverse priester straalde van geluk. Matthias Noë is afkomstig van Vivenkapelle (Damme). Hij liep middelbare school in het Onze-Lieve-Vrouwecollege in Assebroek. Na één jaar rechtenstudies aan de Universiteit Gent begon hij aan de priesteropleiding aan het Grootseminarie in Brugge, waarvan hij vorig academiejaar het stagejaar afrondde. Dat stagejaar bestond uit een maand schoolstage in het Klein Seminarie in Roeselare, een maand ziekenhuisstage in het AZ Sint-Jan in Brugge en zes maanden parochiestage in de pastorale eenheid Sint-Germanus, die de gemeenschappen Ardooie, Koolskamp, Beveren en De Tassche (Ardooie) omvat. Bisschop Jozef De Kesel wijdde Matthias Noë vorig jaar in de Sint-Salvatorskathedraal van Brugge tot diaken. Daarna werd hij benoemd tot medeverantwoordelijke voor de pastoraal in de federatie Izegem. Sinds september 2014 woont hij in Kachtem.

Diaken Matthias Noë tot priester gewijd
© Frank

“Een priesterwijding gebeurt niet elke dag. Zeker als het in onze gemeenschap is, is dat een godsgeschenk”, verwoordde deken Herman Lecluyse het. Bisschop De Kesel vond het dan weer mooi dat dit op de derde paaszondag, nog volop in de paasperiode, kon gebeuren.

(MI – foto’s Frank)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.