Deze zomer kan je in een boomhut logeren in het Ryckeveldebos

Je overnacht op drie meter hoogte. © Boomkamp
Redactie KW

Goed nieuws voor wie deze zomer zin heeft in een vakantie in eigen streek: ‘Boomkamp’ in het Ryckeveldebos opent op 26 juni officieel de deuren. Tobias Knockaert (28) en Kika Merlin (24) leggen momenteel de laatste hand aan de zes boomhutten. “We hebben ondertussen zelf al een testnacht achter de rug”, zegt het koppel.

Het concept is eenvoudig: wie een boomhut reserveert bij Boomkamp, overnacht op drie meter hoogte in het midden van het bos. De inrichting van de boomhutten is basic. De hut is voorzien van een hanglamp en elektriciteit en via een vaste trap kan je de overnachtingsplaats bereiken. Daar ligt een grote tweepersoonsmatras. Er is ook een klein terras met balustrade. Even verderop wordt een sanitair blok voorzien waar toiletten en andere sanitaire voorzieningen aangesloten worden, vlakbij het Parkkaffee. De coronacrisis gooide de plannen van het jonge Brugse koppel wat overhoop, maar op 26 juni gaat Boomkamp officieel open. De verschillende testfases zijn ondertussen achter de rug en in het Ryckeveldebos, op de grens van Damme, Brugge en Oedelem, wordt momenteel de nodige boombescherming aangebracht.

Handgemaakt

Extra leuk om te weten, is dat de zes boomhutten stuk voor stuk handgemaakt zijn door de initiatiefnemers. Tobias heeft als zaakvoerder van zijn eigen metaalbedrijf STAAV dan ook de nodige ervaring. De boekingen lopen vlot binnen. Voor de maand juli is al zo’n 30 procent van de beschikbare dagen gereserveerd. Tobias en Kiki voorzien opzettelijk geen wifi, zodat je voor de volle honderd procent kan genieten van de natuur en het uitzicht. “Zelf zullen we tijdens de zomermaanden in het bos logeren in een camper zodat mensen ons steeds kunnen bereiken als er een probleem is”, zegt Tobias. “Ondertussen hebben we zelf al een testnacht achter de rug en het was indrukwekkend. We waren echt onder de indruk. Het voelt aan als ontwaken in het paradijs. Al waren we wel al om vijf uur wakker omdat het licht moeilijk buiten te houden is. Maar het uitzicht en de rust maken alles goed.”

Ook geschikt bij hitte

De boomhutten zelf – met een totale oppervlakte van 9 m², inclusief terrasje met stoelen – zijn niet geïsoleerd. Toch hoeven bezoekers bij zeer warm weer niet te vrezen voor een oververhitte slaapplaats. “De hutten hangen net onder het bladerdek en zijn overdag dus beschermd tegen de zon. ‘s Nachts wordt het zelfs aangenaam fris eenmaal er dauw is”, aldus Tobias. (MM)

Boomkamp zal open zijn van 26 juni tot eind september. Wie interesse heeft, kan reserveren via de website www.boomkamp.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.