Deze zomer fietsen en wandelen in Ardooie

Enkel op dinsdag blijft het CC open. © (Foto JM)
Redactie KW

Wie deze zomer vakantie neemt in eigen land kan alvast genieten van twee nieuwe fietsroutes en een korte wandelroute in eigen gemeente. Het parcours zal verschijnen in de nieuwe, brochure ‘Op stap’ in Ardooie. Deze brochure is vanaf juli verkrijgbaar in het gemeentehuis.

De eerste route is een tijdelijke route over 15 kilometer. Je beleeft onderweg een stripverhaal waarbij je ontdekt hoe men in Ardooie de ‘kluts’ kwijt is met al dat coronagedoe. Langs het parcours staan er kunstinstallaties en zijn er bij momenten live-activiteiten. De scenes zijn vooral grappig, surrealistisch en spannend. Deze route is beperkt in de tijd en kan gereden worden vanaf 17 juli tot en met 21 juli. Je start aan ‘t Hofland.

Families met kinderen kunnen dan weer de kinderwandeling van vijf kilometer doen. Dit is een zoek- en doe-wandeling. Je gaat op zoek naar Maartijntje, het jonge helpertje van Sint Maarten. Den route is bewegwijzerd en waar er geen pijl te vinden is moet je via een QR code je weg zoeken. Bij het scannen van de code op de smartphone moeten de kinderen een opdracht vervullen.

De derde route is dan weer een fietstocht die de Tassche met Koolskamp verbindt. Dertig kilometer krijg je voor de wielen met deze spelonkfietstocht. Onderweg krijg je allerlei weetjes over de gemeente.

Je kan de info verkrijgen via www.ardooie.be en de nieuwe brochure kun je straks afhalen in het gemeentehuis.

(JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten