Deze zomer elke maandag gratis je hond laten checken aan de kust

© JRO
Redactie KW

Langs de hele kust kan je deze zomer je hond laten controleren. De dienst Dierenwelzijn van het Vlaams Departement Omgeving is deze zomer elke maandag met Radio 2 aanwezig op de zeedijk in verschillende kustgemeenten.

De wet zegt dat alle honden moeten gechipt en geregistreerd worden voor ze acht weken oud zijn. Het chipnummer wordt, samen met de gegevens van de hond, geregistreerd in de centrale databank DogID. “Een correcte registratie is erg belangrijk om gevonden honden snel met hun baasje te herenigen”, duidt Brigitte Borgmans, perswoordvoerder bij de dienst Dierenwelzijn.

De dienst Dierenwelzijn zal elke maandagvoormiddag in juli en drie keer in augustus aanwezig zijn tijdens de Radio 2 zomertoer ‘Plage Préféréé’, daarbij wordt elke maandag een asieldier in de kijker gezet. “De eerste maandag werd bij 74 honden de chip- en registratiegegevens gecontroleerd”, vertelt Borghmans. “Daarvan bleek maar liefst 20 procent niet in orde te zijn. Het ging in hoofdzaak om fouten in de adresgegevens, veelal te wijten aan een verhuis die niet werd doorgegeven. In vier gevallen stond de hond nog geregistreerd op het adres van de vorige eigenaar van de hond. Ruim 40 honden kregen een gratis check-up door studenten onder leiding van docenten-dierenarts. De hondeneigenaars reageerden enthousiast over het initiatief. Er kwamen heel wat vragen over de tandverzorging en de preventie van vlooien en wormen.”

De dienst Dierenwelzijn is elke maandag van 9.30 uur tot 12.30 uur te vinden op volgende locaties:

15 juli: De Panne – Ter hoogte van het Vuurtorenplein

22 juli: Middelkerke – Zeedijk ter hoogte van het Epernayplein

29 juli: Koksijde – Zeedijk ter hoogte van het uurwerk aan het Eugenie Terlickplein

5 augustus: Bredene

12 augustus: Mariakerke – Ter hoogte van het Strandplein

19 augustus: Blankenberge – Ter hoogte van de Pier

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier