Kust lokt 600.000 dagjestoeristen in kerstvakantie

Zaterdag haalde er veel volk een frisse neus aan zee.© Peter Maenhoudt
Zaterdag haalde er veel volk een frisse neus aan zee.© Peter Maenhoudt
Stefan Vankerkhoven

Deze kerstvakantie boekte de logiessector aan onze kust 1,25 miljoen overnachtingen. Dat blijkt uit de voorlopige balans die Westtoer al opmaakte.

Volgens Stefaan Gheysen, algemeen directeur van Westtoer, reisden bij goed weer tal van Belgen toch massaal naar zee in deze coronatijden om te wandelen en te genieten van de natuur. Er werden deze kerstvakantie ongeveer 600.000 dagtoeristen geteld. Ter vergelijking : in de kerstvakantie van 2019 ging het om ongeveer 840.000 dagtoeristen.

De gemiddelde bezetting in de hotels aan de kust bedroeg amper 10 procent. Die povere cijfers, die deels te wijten zijn aan het feit dat de horeca en de restaurants in de hotels dicht zijn, staan in schril contast met de gemiddelde bezetting van de vakantiewoningen: 60 procent in de eerste kerstweek, 75 à 85 procent in de week rond eindejaar.

Westtoer schat in dat er tijdens de kerstvakantie 1,25 miljoen overnachtingen waren door toeristen en tweedeverblijvers aan onze kust. In de kerstvakantie van 2019 ging het om 1,6 miljoen overnachtingen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten