Devamix en BSV krijgen water van Bekaert

Bedrijfsafvalwater van Bekaert kan gebruikt worden door Devamix en BSV.©KURT DESPLENTER BELGA
Bedrijfsafvalwater van Bekaert kan gebruikt worden door Devamix en BSV.©KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

Om de droogte tegen te gaan, zullen betoncentrale Devamix en bouwbedrijf BSV uit Harelbeke in de toekomst het water van metaalverwerkend bedrijf Bekaert gebruiken. Beide bedrijven gebruiken water om beton te produceren en om het te vernevelen op de stuifgevoelige producten die ze opslaan. Vooral in droge periodes is veel water nodig om stofhinder te vermijden.

Tot voor kort gebruikten de bedrijven hiervoor water uit het kanaal Bossuit-Kortrijk, maar dat mag niet meer. De oplossing hiervoor werd gevonden bij Bekaert. Dat bedrijf loost jaarlijks grote hoeveelheden gezuiverd bedrijfsafvalwater. Dat water kan niet opnieuw gebruikt worden in de eigen processen, maar is van voldoende kwaliteit voor de noden van Devamix en BSV.

Ter hoogte van het lozingspunt van Bekaert zal een bufferbekken aangelegd worden , van waaruit een leiding het water tot bij de site van Devamix en BSV brengt ”, verduidelijkt gemeenteraadslid Patrick Claerhout (N-VA), die aangeeft tevreden te zijn met het project. De Vlaamse regering steunt het alvast. “In totaal zal 303.780 euro vrijgemaakt worden hiervoor”, zegt N-VA-minister Zuhal Demir. (PVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.