Deuren CC De Grote Post open voor Feest van de Sport

Zowel wereldkampioen zeilen Emma Plasschaert en basketploeg Filou BCO werden genomineerd als Sportambassadeur van Oostende.
Redactie KW

Feest van de Sport was het eerste groot evenement in Oostende sinds maart. Wereldkampioen zeilen Emma Plasschaert en basketploeg Filou BCO werden beide genomineerd als Sportambassadeur van Oostende.

Op vrijdagavond zwaaiden de deuren van CC De Grote Post in Oostende voor het eerst open voor een groot evenement met publiek. Bart Plasschaert, schepen van Cultuur, Sport en Vrije Tijd, vond het een goed idee om het Feest van de Sport coronaproof te laten plaatsvinden voor een beperkt publiek. Normaal vindt Feest van de Sport plaats in maart in de Mister V-Arena. Door de coronacrisis werd de show uitgesteld naar vrijdag 25 september.

Beloftevolle jeugd

Guga Baúl presenteerde de show. Hij demonstreerde zijn ongelooflijk talent om stemmen te imiteren. Er werden zes sporttrofeeën uitgereikt: drie voor jeugd en drie voor volwassenen. De speciale trofee voor Sporttoewijding ging naar Eric Lamoot, die meer dan dertig jaar actief was als secretaris en duivel-doet-al in de VVW Outside-Inside. Wereldkampioen zeilen Emma Plasschaert en basketploeg Filou BCO werden beide genomineerd als Sportambassadeur van Oostende.

Alle genomineerden voor de zes trofeeën werden voorgesteld in een aantrekkelijk filmpje. De trofee voor ‘Beloftevolle Jongere’ bij de meisjes kwam als eerste categorie aan bod. De vakjury koos voor het zwemtalent van Belgisch kampioene Lotte Vanhauwaert (ROSC), boven skeeler- en schaatskampioene Fran Vanhoutte (ZRC) en tafeltennis-kampioene, Top-12 bij de cadetten, Julie Van Hauwaert (TTC Zandvoorde). Bij de jongens ging de trofee naar zeiler Simon De Gendt, die deelnam aan het WK 2019 in Japan en olympische dromen koestert. Hij kreeg de voorkeur op turner Rien Dewulf (WIK) en BMX-piloot Gianni Terryn.

In de categorie ‘Beloftevolle Jeugdploeg’ werd het meisjesteam 8-met stuurman van KRNSO gelauwerd. De andere genomineerden waren de kampioenen U15 waterpolo (ROSC) en het Padel Team van OTC (Andres Beuselinck en Florian Vandelanotte).

In de categorie Sporttrofee ‘Beste Dames’ stond er geen maat op wereldkampioene zeilen, Emma Plasschaert. Zij gaat zich nu concentreren op de Olympische Spelen in Japan. De andere genomineerden waren de meervoudige Europese kampioenen skeeleren Sandrine Tas en Stien Vanhoutte. Zij gaven verstek wegens hun stage ijsschaatsen in Nederland.

Hordenloper Michael Obasuyi, straks beroeps-atleet bij het leger, werd uitverkoren als winnaar bij de heren. Michael werd geselecteerd voor de Memorial Vandamme en bereidt zich nu voor op de Olympische Spelen in 2021. Zeilwagen-piloot en Europees kampioen Egon Plovier stond ook op het podium, net als ex-laureaat jetskiër Quinten Bossche. Hij werkt zich na een zwaar ongeval weer naar de wereldtop.

De bekerwinnaar bij het volleybal Hermes Oostende pakte voor de tweede keer op rij de trofee van beste sportploeg. De twee andere genomineerden waren KRNSO (dubbel 4), vertegenwoordigd door Europees kampioen Marlon Colpaert. Ook de Zwaantjes Roller Club waren genomineerd. Zij behaalden brons op het EK in Pamplona, met atleten Indra Médard, Tim Sibiet en Bart Swings. De show Feest van de Sport toonde nog maar eens het hoge niveau aan van alle Oostends sporttalent. (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier