Deur naar Meense schuilkelder blijft nog eventjes langer open

Naar aanleiding van 75 jaar bevrijding van Menen werkte de stad Menen aan een uitgebreid herdenkingsprogramma. De schuilkelder onder de Grote Markt was een van de elementen. En die had veel succes.

Ook scholen brachten al een bezoekje aan de schuilkelder onder de Grote Markt van Menen. © CLL

Op 7 september 1944 werd Menen bevrijd door de geallieerden. “Dat moment werd op 7 september tijdens de Wieltjesfeesten plechtig herdacht bij het Monument der Gesneuvelden op het Vander Merschplein. Tijdens verschillende stadswandelingen nam een gids ons op sleeptouw door de septemberdagen van 1944 en liet de deelnemers kennis maken met de helden van het verzet en hun acties. Wie dat wilde kon ook de schuilkelder onder de Grote Markt en het stadhuis bezoeken”, vertelt schepen van Toerisme Virginie Breye.

“En dat herdenkingsprogramma bleek een voltreffer”, pikt schepen van Erfgoed Griet Vanryckegem in. “Zowel individuele bezoekers als scholen tekenden massaal present. Meer dan 200 wandelaars namen deel aan de themawandelingen en ruim 500 mensen bezochten de schuilkelder. Dat succes zorgt er mee voor dat we beslisten om de schuilkelder nog wat langer open te stellen en dit tot en met 8 november tijdens de openingsuren van ons stadhuis.” Het stadhuis is elke werkdag van 8.30 tot 12 uur open. Op woensdagnamiddag ook nog van 14 tot 17 uur en op donderdag tussen 16 en 18.30 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.