Desselgemse studente wint wedstrijd met hun succesvol kaartspel Festair

Magali Vanwijnsberghe (tweede van rechts) en haar medestudenten werden bekroond met een cheque van 1.000 euro. © gf
Redactie KW

FestAir, het interactieve kaartspel van de Desselgemse studente Magali Vanwijnsberghe (23), doet het fantastisch. Sinds eind mei is het spel op de markt, maar Magali en haar medestudenten vielen ook in de prijzen. Ze wonnen de Hello Crowd Crowdfundingwedstrijd. “We zijn de sponsors van de crowdfundingcampagne heel erg dankbaar, dankzij hen hebben we dit kunnen waarmaken”, klinkt het bij de groep.

Magali studeert een bachelor-na-bacheloropleiding Advanced Business Management aan de hogeschool UC Leuven-Limburg. “Als een soort van eindwerk mocht ik samen met drie medestudenten een start-up ontwikkelen. Dat werd FestAir, waarvoor we minstens 760 euro moesten ophalen, een bedrag dat ruimschoots behaald werd.”

Met FestAir maak je een virtuele wereldreis, want je leert andere culturen kennen

FestAir is een interactief kaartspel met quizvragen en doe-opdrachten. “In totaal hebben we zo’n 220 vragen, waardoor spelers kennismaken met de gebruiken en gewoontes van andere landen. Een virtuele wereldreis, maar zelfs met een technologische toets”, zegt Magali. “Er zitten vragen met QR-codes in, die doorlinken naar foto’s en liedjes uit andere culturen en landen. Zo kan het spel makkelijk geactualiseerd worden en blijven spelers geprikkeld om het spel nog eens te doen”, aldus de Desselgemse studente.

Sinds enkele weken is het kaartspel dus beschikbaar op de markt. “Het kaartspel kost 20 euro en is te koop op de webshop van Storelaunchers of in NJOY en JOY in Nieuwpoort”, vertelt ze. “We werden nu ook nog bekroond tot de grote winnaar van de Hello Crowd Crowdfundingwedstrijd. Dat is een organisatie van Vlajo, de Vlaamse Jonge Ondernemingen”, besluit Magali. (PNW)

Info: festair.storelaunchers.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier