Desselgemse priester en oud-leraar college Waregem dient klacht in wegens laster en eerroof

Redactie KW

Een priester in Desselgem dient klacht wegens laster en eerroof tegen al wie zijn naam noemt in de misbruikaffaire van het Waregemse college uit de jaren 70 en 80.

“Ik heb nooit ofte nooit leerlingen seksueel benaderd, laat staan dat er sprake kan zijn van misbruik. Dat is nooit gebeurd”, reageert de priester. “Ik ben daar 35 jaar weg, het is onvoorstelbaar wat zulke berichten met een mens doen…”

In de klachten van oud-leerlingen wordt vooral de ontslagen Heuvellandse priester D. genoemd. Enkele nieuwe klachten en getuigenissen noemden ook andere priesters, die er niet voor terugschrokken om zwaar fysiek en mentaal naar de leerlingen uit te halen.

“Seksueel misbruik, dat nooit,” zegt de Desselgemse priester ons. “Maar dat we al eens – als ze ons het bloed van onder de nagels pestten – een leerling een flinke draai rond zijn oren gaven, dat zal ik niet ontkennen. En ik geef toe, we hadden daar al meteen spijt van. “

Of hij weet had van mogelijk seksueel misbruik door zijn collega Daniel D.? “Nee, totaal niet. Wij controleerden mekaar niet”, zegt hij. Of de berichten daarover een donderslag bij heldere hemel waren voor hem? “Dat kan je inderdaad zo stellen. Wij hebben in elk geval nooit iets in die zin opgemerkt.” Maar dat Daniel D. bekend stond als een ‘hardhandig’ iemand, ontkent de Desselgemse priester niet. “Misschien hadden we daartegen toch iets moeten ondernemen, denken we nu”, besluit de priester.

De priester is intussen bij de Waregemse politie langsgeweest om klacht neer te leggen wegens laster en eerroof.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier