Desselgems meisjeskoor Vox geeft allereerste concert

‘Powerwomen’, zo heet de voorstelling van het meisjeskoor Vox. © PNW
Redactie KW

In het Waregemse cultuurcentrum De Schakel vindt vandaag, vrijdag 13 mei, de voorstelling ‘Powerwomen’ plaats. Het is het eerste optreden van het nieuwe Desselgemse meisjeskoor Vox.

‘Powerwomen’, zo heet de voorstelling van het meisjeskoor Vox.
‘Powerwomen’, zo heet de voorstelling van het meisjeskoor Vox. © PNW

Het koor telt voorlopig acht leden en zag al een tijdje geleden het levenslicht. “Het idee om een koor op te richten kwam er nadat we afscheid moesten nemen van Sjaloom en Sjoklamuze”, vertelt Nelle Van Praet. Sjaloom en Sjoklamuze zijn respectievelijk het huiskoor van de Waregemse middelbare Sint-Paulusschool campus Hemelvaart en een jongerenkoor uit Desselgem.

“Omdat we niet meteen aansluiting vonden bij andere bestaande koren, hebben we besloten om er zelf eentje te beginnen. In onze vriendenkringen zochten we mensen met muzikale ervaring die geïnteresseerd waren in hedendaagse muziek, met veel enthousiasme en zin voor engagement. Nadien vonden we een dirigent, en zo was Vox geboren.”

De VOX-leden werken voorlopig per project. Dat kan een eigen concert of een optreden voor een andere gelegenheid zijn. Hun eerste echte optreden vindt deze avond, vrijdag 13 mei, al plaats in de Oranje Zaal van het cultuurcentrum De Schakel. De voorstelling, ‘Powerwomen’, start om 19.30 uur en toegangskaartjes kosten 12 euro.

Sterke en inspirerende vrouwen

Met ‘Powerwomen’ wil de enthousiaste groep jonge vrouwen zichzelf meteen in de kijker zetten en tonen waarvoor ze staan, in de hoop toekomstige leden en sympathisanten aan te spreken. “We bouwen ons concert rond sterke en inspirerende vrouwen die voor onszelf een voorbeeld zijn en naar wie we opkijken. Na een coronapauze, vele repetities en hard werk staan we te popelen om onze stem aan een breed publiek te laten horen”, vervolgt Nelle.

Wil je de activiteiten van het koor op de voet volgen? Dan kan je terecht op de Facebookpagina ‘meisjeskoor Vox’. (PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier