Desselcup: coronaproof competitie

Om kinderen, jongeren en gezinnen wat amusement te bieden in deze coronatijden, lanceren jeugdhuis Jakkedoe en Chiro Horizon Desselgem komend weekend de Desselcup. Dat is een coronaproof competitie waarbij alle deelnemers vier opdrachten moeten vervullen én prijzen kunnen winnen. “Alle activiteiten vinden veilig in de bubbel plaats”, klinkt het.

Reinout Van Dorpe, Kobe Vandebuerie en Laurent Honoré werkten samen de Desselcup uit.

Het idee voor de Desselcup ontstond bij Laurent Honoré en Reinout Van Dorpe, twee studenten sociaal-cultureel werk die stage lopen bij het jeugdhuis. “Tijdens de eerste lockdown hebben we al eens een wandelzoektocht georganiseerd, die heel populair was. Daarom wilden we nu opnieuw een vorm van vrijetijdsbesteding voorzien”, vertelt Laurent. “Als jeugdbeweging kregen we de vraag of we hieraan konden meewerken, en dat zagen we meteen zitten”, vullen Chiroleiders Linas Cottry en Kobe Vandebuerie aan. “Het is de bedoeling om zowel jong als oud aan te spreken en mensen wat amusement te bieden in deze moeilijke tijden.”

Winnaar in december bekend

De competitie duurt één maand, met telkens één opdracht per week. “Het is een combinatie van online en fysieke activiteiten, maar altijd veilig in de bubbel. Per activiteit zijn er punten te verdienen en aan het einde van de rit wint het team met de meeste punten een mooie prijs”, zegt Laurent. Die prijzen gaan van drankbonnetjes – om te gebruiken in Jakkedoe – over een vat bier tot vijf toegangstickets voor het pretpark Bellewaerde. “Over de opdrachten kunnen we nog niet veel zeggen, maar we kunnen wel verklappen dat er zondag een online quiz op de planning staat”, stelt Linas.

Momenteel zijn er al twintig teams ingeschreven, maar er is zeker nog plaats voor bijkomende deelnemers. Je kan alleen deelnemen, of met je knuffelcontact, of met je gezin. Inschrijven kan nog tot zondag 21 november, via het online formulier op de website van Chiro Desselgem. Tegen eind december is de winnaar van de Desselcup bekend. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.