“Desnoods ging ik te voet naar Slovenië om mijn dochter te zien”

© (GF)
Redactie KW

Net geen jaar geleden verdween de Sloveense ex-vrouw van Francky Vanbrabant spoorloos uit België. Ook hun dochter Louise (6) nam ze mee, waarna ze maanden niks meer van zich liet horen. Ontvoering, oordeelt nu ook de Sloveense rechter, die het hoederecht toekent aan Francky. “Een immense opluchting”, zegt hij.

Op 26 december vorig jaar vertrok de ex-vrouw samen met hun dochter Louise zonder enig spoor. Pas maanden later, tegen de zomer, werd de vrouw gevat in Slovenië. Een Belgische rechter had even daarvoor al beslist dat de vrouw sowieso moest terugkeren met Louise. De ex van Francky weigerde dit steeds en er liep daarom ook een rechtszaak in Slovenië. “Die rechter besliste in afwachting van het proces dat er een bezoekregeling moest komen om Louise te zien”, vertelt Francky.

“Elke donderdag mocht ik om 15 uur in een sociaal huis in Ljubljana mijn dochter anderhalf uur zien. Dat betekende wekelijks een tocht van zo’n 1.200 kilometer, heen en terug. Met het vliegtuig was het quasi onmogelijk om daar te geraken, dus ik heb de trip zo’n 17 keer met de auto ondernomen”, gaat hij verder. Het was een zware periode voor Francky, al had hij de trips er zeker voor over. “Ook de mensen van het centrum vonden het indrukwekkend dat ik er altijd was, maar desnoods ging ik te voet naar Slovenië om Louise te kunnen zien.”

Louise haar moeder krijgt nu 8 dagen de tijd om Louise terug naar België te brengen, maar daar heeft Francky geen goed oog in. “Ten laatste volgende week moet Louise bij mij zijn, alhoewel ik betwijfel dat mijn ex zich gewonnen zal geven. Mijn advocaat heeft mij aan de andere kant wel wat gerustgesteld dat mijn ex zeker niet te veel over tijd zal mogen gaan. Als ze niet meewerkt, kan de politie ingeschakeld worden, al hoop ik dat het niet zo’n vaart zal lopen.”

(PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier