Dertig vissers betrapt bij grootschalige controles op riviervisserij

Bij de controles werden liefst 30 vissers betrapt. © jh
Redactie KW

Bij grootschalige controles op de riviervisserij werden afgelopen weekend 30 vissers betrapt in West-Vlaanderen. De actie kreeg de naam Iron Fish 2020 mee.

De actie ging zaterdagavond van start om 20 uur en eindigde om 1 uur. Aan de actie nam het Agentschap Natuur en Bos (ANB) deel, samen met politiezones Oostende, Polder, Spoorkin en Arro Ieper. Ook in Middelkerke werd gecontroleerd door politiezone Oostende. In elk van die politiezones werd in een aantal gemeentes gecontroleerd in kanalen, rivieren en waterplassen, waar vaak gevist wordt. Welke die plaatsen zijn, werd niet bekend gemaakt. Vijf ploegen namen aan de actie deel, samen met een drugshond en een begeleider. “Van de 114 vissers bleken er 30 in overtreding te zijn”, zegt woordvoerder Jeroen Denaeghel van ANB. “Dit gaat om vissers zonder vergunning of die met meer vislijnen vissen dan toegelaten. In Oostende en Middelkerke werden er 15 vissers betrapt en drie hengels in beslag genomen. Dit op een totaal van 32 vissers. In Spoorkin werden vier vissers betrapt, in Arro Ieper vijf en in Polder zes. 27 van hen kregen een verslag van vaststelling, dat naar het Departement Omgeving werd gestuurd met het oog op het versturen van een geldboete. De drie anderen kregen een schriftelijke waarschuwing.”

Naast het ANB deed ook de politie vaststellingen. In Arro Ieper werden vijf vissers betrapt met drugs, nog eens drie in het verkeer en in Polder werd ook een verkeersinbreuk vastgesteld. Ook zij riskeren nu nog gerechtelijke vervolging. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten