Dertien extra camera’s op het Stationsplein in Roeselare

Een van de camera's vinden we aan de verzinkbare paaltjes op het Stationsplein. (Foto Jos)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Tegen begin juni zijn er dertien nieuwe camera’s actief in de stationsomgeving. Dat brengt het aantal daar op twintig.

Op vandaag zijn er al zeven camera’s actief in de stationsomgeving. Het gaat om zes camera’s ter bewaking van de fietsenstalling en de ANPR-camera die overtreders bij de doorsteek aan de Jules Lagaelaan betrapt. Donderdag zijn de werken gestart voor nog eens dertien extra camera’s. “Met het stationsproject maken we niet alleen werk van het verfraaien van de stationsomgeving. We investeren ook in de veiligheid in de buurt”, vertelt burgemeester Kris Declercq.

“Het gaat om negen vast en vier bewegende camera’s”, weet korpschef Curd Neyrinck te vertellen. “De bewegende camera’s zorgen ervoor dat het hele bus- en stationsplein en het begin van de straten die erop aansluiten bewaakt worden”, aldus Curd. “De beelden bekijken we in real time en laten ons toe om direct tussenbeide te komen bij incidenten. We kunnen ook in het verleden gaan kijken.”

“Naast de criminaliteit verminderen, kan het ook handig zijn voor crowd control. Bijvoorbeeld bij drukke evenementen zoals de Batjes wanneer er grote mensenmassa’s op de been zijn.”

De werkzaamheden moeten tegen 3 jun afgerond zijn.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier