Dertien bewoners en twee medewerkers coronapositief in OLV Gasthuis

Enkele dagen geleden bleken enkele bewoners en een medewerker van het woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw Gasthuis in Poperinge besmet te zijn met het coronavirus. Alle bewoners van Zorgverdieping 2 en alle betrokken medewerkers werden preventief getest en nu blijkt dat er 13 bewoners en 2 medewerkers coronapositief te zijn.

In het Onze-Lieve-Vrouw Gasthuis in Poperinge testten dertien bewoners en twee medewerkers positief op het coronavirus. © foto LBR

Op Zorgverdieping 2 van het woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw Gasthuis in Poperinge werden enkele dagen geleden drie bewoners en een medewerker positief getest op het coronavirus. In totaal verblijven in het woonzorgcentrum OLV Gasthuis 148 bewoners, waaronder 56 bewoners op Zorgverdieping 2. Het woonzorgcentrum besliste preventief over te gaan tot het testen van alle bewoners van Zorgverdieping 2 en alle betrokken medewerkers.

De resultaten van de testen zijn gekend. Dertien bewoners en twee medewerkers hebben positief getest. “Alle families van de bewoners die besmet zijn, werden telefonisch verwittigd”, dat meldt de directie van het OLV Gasthuis. “Momenteel zijn de meeste bewoners asymptomatisch. Alle bewoners van Zorgverdieping 2 worden extra opgevolgd. Ook alle medewerkers zijn bij zichzelf heel alert voor mogelijke symptomen”, klinkt het.

Dinsdag 27 oktober zijn nieuwe testen ingepland. “Zo hopen we mensen, medewerkers of bewoners op te sporen die eventueel besmet zijn, maar bij wie dit nog niet kon aangetoond worden in de test die donderdag werd afgenomen. Tot de resultaten van de testen van dinsdag 27 oktober gekend zijn, blijft de afdeling gesloten voor bezoek. Wij doen er samen alles aan om een verdere verspreiding van de besmetting in huis te voorkomen. De organisatie van de zorg in huis wordt hiervoor vanaf zaterdag aangepast.”

Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden via corona@gasthuis.be.

(LBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.