Derde verdachte ontkent elke betrokkenheid bij massale vechtpartij in Blankenberge

Drie verdachten moesten maandag voor de onderzoeksrechter verschijnen. © belga
Redactie KW

In de zaak van de massale vechtpartij in Blankenberge zijn ook de twee andere verdachten voor de Brugse onderzoeksrechter verschenen. Een 18-jarige man uit Sint-Gillis ontkent zijn aandeel in de feiten. De onderzoeksrechter moet nog een beslissing nemen over de eventuele aanhouding van het drietal.

De massale vechtpartij ontstond zaterdag in de late namiddag op het strand van Blankenberge, ter hoogte van de Weststraattrap. Bij het incident waren tientallen amokmakers betrokken. Op beelden is duidelijk te zien hoe de onruststokers zich ook tegen de politie keerden. Daarbij werd een politieman zelfs met een parasol te lijf gegaan.

Drie verdachten worden maandag voorgeleid bij de Brugse onderzoeksrechter. Het parket vraagt hun aanhouding voor opzettelijke slagen en verwondingen en voor gewapende weerspannigheid. Een 18-jarige man uit Jette ontkent zijn aandeel in de vechtpartij, maar gaf wel toe dat hij zich weerspannig opstelde.

Een 18-jarige verdachte uit Sint-Gillis verklaarde volgens zijn advocaat Bart Bleyaert dat hij met die feiten niets te maken heeft. Over een mogelijke bende kreeg de man met Guinese nationaliteit geen vragen. De verdediging van de andere verdachte wenste na de voorleiding niet te communiceren over de zaak.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.