Derde keer goede keer? Ontmoetingshuis Het Hertenbos heropent op maandag 20 juli

Het bestuur en een handvol vrijwilligers van het Hertenbos. © PH
Redactie KW

Ontmoetingshuis ‘t Pleintje nam een vliegende start toen het in mei 2019 opende in de vroegere kruidenierszaak Casa Luca die al een tijdje leeg stond. “Dit is een plaats voor ontmoeting, een babbel, een thuisgevoel”, vertelde voorzitster Magda Vandycke toen.

Helaas moest het pand op het Kerkplein spoedig weer sluiten omdat er zich uiteindelijk toch een koper had aangediend. De ontgoocheling was echter van korte duur. Vanuit Curando vzw kwam het voorstel om het vroegere klooster ter beschikking te stellen. De school die het klooster al in bruikleen had, moest plaats ruimen en alles werd grondig gerenoveerd om op 4 november weer te openen als ontmoetingshuis ‘Het Hertenbos’.

Uitgebreid met een zonnig terrasje

De lockdown omwille van corona hakte er echter weer in en er werd een streep gehaald door alle geplande activiteiten. Van 13 maart tot nu stond het klooster weer leeg. Ondertussen hebben het bestuur en de vele vrijwilligers al weer de handen uit de mouwen gestoken om alles coronaproof klaar te zetten tegen maandag 20 juli. Vanaf 14 uur zal het ontmoetingshuis weer open zijn. Iedereen zal zich aan de coronamaatregelen moeten houden natuurlijk. Het aantal aanwezigen binnen wordt beperkt, maar de ruimte is uitgebreid met een zonnig terrasje aan de voorkant van het gebouw.

Gezellige babbel

Tijdens de zomermaanden zullen de deuren van de Wingensestraat 10, naast de school, slechts twee keer per week opengaan: op maandag en donderdag. De woensdag wordt er voorlopig uitgehaald omdat het in vakantietijd niet altijd gemakkelijk is om genoeg vrijwilligers samen te krijgen.

“Heel wat mensen, vooral ouderen, kijken al uit naar die gezellige babbel met dat kopje koffie of dat pintje in ‘t Hertenbos”, vertelt medewerkster Karin Debaene. “Corona heeft hen al lang genoeg binnen gehouden.”

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier