Derde internationale verzamelbeurs in het Park Ter Walle

© Nicolas Verhaeghe
Redactie KW

Op zaterdag 7 december opent de ‘Menense Verzamelclub’ terug hun deuren voor de intussen derde internationale verzamelbeurs. Dit evenement zal terug plaatsvinden in de grote zaal van het Park Ter Walle in J. en M. Sabbestraat.

“We hebben zo een grote ruimte nodig want er zullen heel veel standhouders aanwezig zijn en we verwachten terug een 400 tal bezoekers”, zegt voorzitter en organisator Ghislain Maes.

De ‘Menense Verzamelclub’ komt ook iedere maand samen in CC De Steiger voor een minibeurs. “Eén keer per jaar houden we dus wel onze internationale beurs. Daarbij verwelkomen we liefhebbers en verzamelaars uit onder andere Nederland, Engeland, Frankrijk… én de toegang is terug gratis”, weet Ghislain.

Van 8 uur tot 16 uur is iedereen welkom om te snuffelen tussen allerlei verzamelobjecten zoals postzegels, champagne-capsules, munten, sigarenbandjes, postkaarten, boeken, en nog zo veel meer. Als groot koersliefhebber verzamelt Ghislain al heel zijn leven lang foto’s en andere souvenirs gerelateerd aan de de wielerliefhebberij, dus hij ontwaart héél goed het ruisende verzamelbloed van de ruilbeursfanaat. “Mijn vrouw en ik zijn grote verzamelaars. Zij heeft onder andere een héél grote collectie Champagnecapsules. Ten voordele van onze de club zullen er terug drie verschillende genummerde Champagneflessen te koop aangeboden worden, elk met een uniek gecreëerde capsule. Een must voor de liefhebbers. Je ziet, we leggen de verzamelaars van champagne-capsules terug in de watten”, lacht Ghislain.

(NV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier