Derde Egemsdorpstreffen hoopt de kaap van 200 deelnemers te overschrijden

Met het derde Egemsdorpstreffen hebben de organisatoren weer voor een echte toeristische rondrit gezorgd. We zien vlnr. Mathiau Guilbert, Diel Guilbert, Katia Vandeweghe, José Gouhie en Stef Maes. © foto Jan
Redactie KW

Op zaterdag 10 en zonder 11 augustus organiseren enkele Egemse motorvrienden, in samenwerking met café Het Torenhof, de derde editie van het Egemsdorpstreffen. Dit jaar hopen ze de kaap van de tweehonderd deelnemers te ronden.

“Het idee om zelf een motortreffen te organiseren in Egem is twee jaar geleden ontstaan bij een aantal bevriende Egemse motorrijders”, steekt Mathieu Guilbert van wal. “Ik ben zelf lid van MTC Tielt en neem regelmatig deel aan motortreffens. Het leek ons leuk om Egem nieuw leven in te blazen door een eigen treffen te organiseren. Ik moet toegeven dat onze eerste editie, met een honderdtal deelnemers, niet meteen een hoogvlieger was. We hadden dit het tweede weekend van september georganiseerd, een datum waarop in Ardooie een groot treffen doorging, en veel rijders trokken naar daar. Voor onze tweede editie besloten we de datum aan te passen naar het tweede weekend van augustus en dit loonde want we haalden 180 rijders naar Egem. Dit jaar hopen we de kaap van de 200 te ronden.”

Beperkt houden

“We hopen stiekem zelfs 250 rijders te mogen ontvangen, maar het is zeker niet de bedoeling een echt groot treffen te worden. We zijn geen club en willen dat voorlopig zo houden. Dat betekent uiteraard dat we voor het werk niet kunnen terugvallen op een schare leden, waardoor we het wat beperkt willen houden. Let wel, we hebben hulp van heel wat vrienden en van de mensen van MTC Tielt, die we heel dankbaar zijn. Met de voorbereiding zijn we al zo’n zes maand bezig en dan is alle hulp welkom. Uiteraard zijn de grote clubs meer dan welkom, maar ik denk dat ons publiek meer de individuele motorrijder is, die eens een mooie toeristische rondrit wil doen.”

Westhoek

Het treffen is gespreid over twee dagen. Op zaterdagavond 10 augustus is er vanaf 18 uur op een podium aan de overkant van café Het Torenhof een optreden van de groep Stage Revolver. Op zondag is er dan het eigenlijke treffen. Van 8 tot 13 uur kan er ingeschreven worden in café Het Torenhof. De piloot betaalt 6 euro en de passagier 4 euro. In de prijs zit een bonnetje voor een consumptie inbegrepen en er zijn ook belegde broodjes te verkrijgen aan democratische prijzen. De rit zelf, die volledig bewegwijzerd is, gaat richting de Westhoek met stopplaatsen in de Sint-Sixtusabdij in West-Vleteren en het Restaurant Tea-room ‘t Nonnebos in Zonnebeke. Vrijwel de hele tocht van om en bij de 160 kilometer loopt langs landelijke wegen.” (JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier