Derde editie van Lokaal Boetiek op 7 november in Uzien: “Unieke stukken te koop”

Een sfeerbeeld uit de vorige editie van Lokaal Boetiek Deerlijk, een beurs waar je juwelen, handtassen en accessoires rechtstreeks koopt van Belgische makers. (Foto DRD)
Redactie KW

In de eventhal Uzien vindt op zondag 7 november de derde editie van Lokaal Boetiek Deerlijk plaats. Een beurs waar je juwelen, handtassen en accessoires rechtstreeks koopt van Belgische makers. Na Deerlijk strijkt de beurs nog neer in Ieper, Deurne, Roeselare en Heule.

Lokaal Boetiek is een organisatie van Lokaal, bekend van Lokaalmarkt, de wekelijkse versmarkt met bar en kinderatelier. “Lokaalmarkt is een plaats van samenkomst. We brengen er producenten en consumenten met elkaar in verbinding”, stelt Sjarel Buysschaert van Lokaal. “Met Lokaal Boetiek doen we hetzelfde voor makers, mensen die met een creatieve ambacht bezig zijn. Dat concept sluit perfect aan bij ons verhaal.”

Totaalformule

Voor de organisatie van Lokaal Boetiek slaat Lokaal de handen in elkaar met Atelier Feryn, het handtassenbedrijf van de zussen Yanne, Mira en actrice en model Lize Feryn. Behalve Atelier Feryn doen nog een 25-tal makers mee. Onder hen onder meer juwelenontwerpers, lederbewerkers, keramisten, kledijontwerpers en grafisch vormgevers. “Het merendeel stond normaal gezien vorig jaar op Lokaal Boetiek en heeft zijn deelname gewoon gecopy-pastet naar 2021”, gaat Sjarel verder. “We voelen het enthousiasme van onze makers om eindelijk opnieuw hun werk aan de man te brengen. Wij zijn een platform voor zowel professionele makers als opkomend talent.”

Platform voor zowel professionele makers als opkomend talent

“Rechtstreeks bij de maker kopen, heeft heel wat voordelen. Je wint veel op prijs-kwaliteit. Je steunt lokaal ondernemerschap en duurzame productie. En je koopt een uniek stuk, voor jezelf of bijvoorbeeld als verjaardags- of eindejaarsgeschenk. De succesformule van de eerste twee edities blijft behouden. Lokaal Boetiek heeft een bar en een kinderatelier. Je kan bij ons aperitieven in je bubbel. Er zijn hamburgers en pannenkoeken en de kinderen kunnen zich uitleven in ons kinderatelier. De totaalformule slaat aan bij de makers en de bezoekers. We maken er ook een feest van op 14 november in Ieper, op 21 november in Deurne, op 28 november in Roeselare en op 5 december in Heule.”

Lokaal Boetiek Deerlijk vindt plaats op zondag 7 november van 10.30 uur tot 17.30 uur in Uzien. Je kunt binnen als je het Covid Safe Ticket of een negatieve test voorlegt. (DRD)

Info: www.lokaalboetiek.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.