Derde dag Paulusfeesten in Oostende en wij waren er opnieuw bij

De Hiphop Streetdance voor kinderen werd duidelijk gesmaakt. © (Foto JRO)
Redactie KW

Naast heel wat muzikale acts is er op de Paulusfeesten ook ruimte voor straattheater en kinderanimatie. We gingen woensdag langs bij de workshop Hiphop Streetdance voor kinderen en op het Bakfeest voor kinderen. Daarnaast brachten we ook een bezoekje aan het absurd straattheater ‘Roadkill Volkov’.

De Paulusfeesten beleefden al twee topavonden. Maandag lokte de altijd lachende Laura Tesoro nog 8.000 mensen naar het Petrus & Paulusplein. Dinsdagavond werd de tweede dag van de Paulusfeesten afgesloten door Sebastien dewaele en Tom Vanrijckeghem met Preuteleute voor 12.000 man. Tijdens de derde dag Paulusfeesten leggen we de focus voor een keer niet op het muzikale gedeelte. Om 15 uur stonden heel wat kinderen van zes tot elf jaar te popelen om aan de slag te gaan tijdens de workshop Hiphop Streetdance op het Pauluspleintje. Ze kregen er heel wat danspasjes voorgeschoteld. Zelfs de ouders mochten even mee proeven met het jonge geweld. Iets verderop werden kinderen dan weer klaargestoomd om grote chef patissiers te worden, Roger Vandamme achterna. Samen gingen ze aan de slag met bloem, eieren en boter. Het uiteindelijke resultaat waren muffins, cupcakes, wafeltjes en cake. Daarna was het smullen geblazen.

Met Roadkill Volkov kreeg het publiek dan weer absurd straattheater op zijn best te zien. Op het Paulusplein openden de Russische broertjes Igor en Stanislav Volkov hun roadkillrestaurant. Het verhaal gaat als volgt: Beide broertjes vinden na een lange reis uit hun geboortestad het ideale pand voor hun eigen restaurant. Hun ouders baatten immers 48 jaar lang een roadkill restaurant uit in het noorden van Rusland. De aanwezigen moesten geen lekker kippetje verwachten of een videe met vol-au-vent. De broers brachten eerder wansmakelijke specialiteiten op tafel. Onderweg naar de Paulusfeesten kwamen ze al wat hapjes tegen. In 2017 wonnen de broers met hun eerdere voorstelling ‘in eigen nat’ nog de prijs van het straattheaterconcours.

Heel wat toekomstige patissiers tijdens het Bakfeest.
Heel wat toekomstige patissiers tijdens het Bakfeest.© (Foto JRO)

Verder stond ook heel wat Oostendse dj-geweld op het programma. Om 18 uur mocht Matisse Monteyne, een Oostendse allround dj het startschot geven. Een uurtje later mocht de Middelkerkse Dj Goose overnemen van zijn collega. Matthias Vyvey, nog een Oostendenaar, verving op zijn beurt zijn Middelkerkse collega. Matthias is gekend van bij MNM en Qmusic.

Verder staat ook Oostendenaar Mr Helios op het podium Pier & Pol om 21 uur. Op zijn 15de start hij met het mixen van de pop- en rockplaten uit de CD- kast thuis. Al snel breidt zijn kennis over allerlei muziekgenres uit. Zo baant hij zich als allround DJ en producer een weg in het Oostendse uitgaansleven. Een uurtje later neemt de amper 16-jarige Leuvense Dj Amber Broos over. Daarna volgen nog twee toppers. Regi vult het Pier & Pol podium om 23 uur en Oostendenaar Mario Willems aka DiMaro mag om 0.00 uur het publiek verwennen. “Even heb ik gevreesd voor de regen, maar er viel al heel wat regen overdag en al wat eruit is, is eruit”, lacht DiMaro. “Vorig jaar kreeg ik ook regen tijdens mijn set, maar toch kwamen de mensen naar de Paulusfeesten om me aan het werk te zien. En er staat een topper voor mij op het podium. Ik heb er goede hoop op. Oostende is en blijft thuiskomen voor mij. Op de Paulusfeesten staan doet me denken aan mijn jeugdjaren. Ik kijk er naar uit.”

Lachen en gieren met de Russische broers Igor en Stanislav Volkov.
Lachen en gieren met de Russische broers Igor en Stanislav Volkov.© (Foto JRO)

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier