Derde bewoner Heilige Familie Deerlijk overleden aan corona, iedereen ondertussen getest

Woonzorgcentrum Heilige Familie in Deerlijk. © Facebook
Olaf Verhaeghe

In woonzorgcentrum Seniorenzorg Heilige Familie Deerlijk is vrijdagochtend een derde bewoonster op de cohortafdeling overleden. Op dit moment verblijven 21 bewoners die positief testten op covid-19. Het Deerlijkse woonzorgcentrum is een van de centra die op grote schaal kon testen, de resultaten van die tests zijn nog niet bekend.

Er is een derde bewoner van Heilige Familie in Deerlijk overleden aan de gevolgen van het coronavirus. De dame verbleef op de cohortafdeling en is rustig ingeslapen, nadat de familie afscheid heeft kunnen nemen.

Ondertussen is ook zeker dat minstens 21 bewoners en vier medewerkers met het virus besmet zijn. Maar dat cijfer kan de komende dagen verder oplopen. Heilige Familie in Deerlijk is immers een van de 85 Vlaamse woonzorgcentra die op grote schaal kon testen. De resultaten van die tests laat echter nog even op zich wachten.

Tot nu toe werd in het Deerlijkse woonzorgcentrum enkel getest bij een vermoeden van besmetting en bij mensen die symptomen vertonen. Dankzij de algemene testafname bij de bewoners zullen alle besmette patiënten afgezonderd kunnen worden op een speciaal ingerichte afdeling.

AZ Groeninge

“Ondertussen doen we zo veel mogelijk om de tijd zonder bezoek zo fijn mogelijk te maken!”, zegt directeur Koen Bellers. “Vandaag was het genieten van de zon, op afstand van elkaar. We beschikken over een ruime voorraad beschermend materiaal, en houden het verbruik hiervan bij. Toch blijven op zoek naar middelen om onze strategische voorraden aan te vullen.”

Het gaat dan in eerste instantie over maskers, zowel chirurgische als de FFP2-maskers en schorten of overalls die niet doorlaatbaar zijn en liefst ook wasbaar. “We hebben verschillende bestellingen lopende, maar levertijd is onduidelijk”, zegt Koen Bellers daarover. Daarom doen we ook een beroep op ons informele netwerk, om op zoek te gaan naar middelen die kunnen helpen. Als u bedrijven kent die mogelijk aan deze producten kan geraken, laat het ons gerust weten.”

Om deze uitzonderlijke situatie door te komen, zet het woonzorgcentrum ook extra medewerkers in. Er zijn daarnaast ook gesprekken lopende met AZ Groeninge om enkele verpleegkundigen tijdelijk in Deerlijk te werk te stellen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier