DePanne4Cars verhuist naar 2021 maar organiseert DePanne4Corona in september

Start van de Defender-rally 2019. © MVQ
Redactie KW

Het is ondertussen voor iedereen duidelijk dat door de impact van het covid-19-virus grote events, van welke aard ook, dit jaar niet zomaar zullen kunnen doorgaan. De organisatie van DePanne4Cars heeft dan ook samen met zijn partners beslist om het op 19 en 20 september 2020 geplande event te verplaatsen naar volgend jaar op zaterdag 11 en zondag 12 september 2021.

Er waren al heel wat inschrijven voor DePanne4Cars 2020, de derde editie van het ‘Automotive & Lifestyle Family Event’ die gepland was op 19 en 20 september. Deze najaarstopper lokt duizenden liefhebbers van elegante oldtimers en stoere Defenders naar De Panne, maar omdat voor de organisatoren ieders veiligheid en gezondheid primeert, wordt het grootschalige evenement opgeschoven naar 2021. Wel hebben ze dit jaar in september een coronaproof alternatief in petto: DePanne4Corona.

Casual chique-sfeer

Mede-organisator Bernard Daenens: “Het concept van DP4Cars sloeg meteen aan: de twee vorige edities waren een gigantisch succes, zowel voor de deelnemers aan de Oldtimer-rally en de Defender-rally, als voor het publiek. Liefhebbers van nostalgische classic cars konden zich vergapen aan exclusieve exemplaren, avonturiers konden naast een ervaren piloot een ritje meemaken in een robuuste Defender op het 4X4-parcours op het strand… Ook de derde editie van DP4Cars zou een feest in ‘casual chique’-sfeer worden, gespreid over twee dagen, met twee rally’s, culinaire verwennerij, avontuur, randanimatie… De vele deelnemers die zich al hadden ingeschreven zijn ondertussen allemaal schriftelijk op de hoogte gebracht en hebben hun inschrijving verschoven naar 2021.”

Unieke dag in de Westhoek

Maar de passie en drijfveer van de DP4C-organisatie is net iets te groot om alles zomaar naar volgend jaar door te schuiven. Samen met alle oldtimer- en Defender-liefhebbers kijken ze uit naar een coronaproof alternatief: DePanne4Corona op 20 september 2020! “De klemtoon bij DePanne4Corona ligt volledig op het rijden van een mooi roadbook voor zowel oldtimer- als Defenderliefhebbers” legt Bernard uit. “Vele oldtimer- en Defender-eigenaars staan nu al te popelen om mooie rondritten te maken met hun pronkstuk. Met deze speciale coronaproof-editie op zondag 20 september 2020, biedt DePanne4Corona hen de gelegenheid om een leuke en unieke dag met hun wagen te beleven in de Westhoek. De deelname prijs voor twee 2 personen bedraagt 100 euro per wagen. Aan alle betaalde reeds ingeschreven deelnemers van DP4C 2020 wordt een gratis deelname aan de DP4Corona aangeboden.” (MVQ)

Wie graag wil deelnemen met zijn wagen aan deze DP4Corona en/of DP4C 2021, vindt alle informatie op www.dp4c.be of kan een mail sturen naar mail@dp4c.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.