Denktank Camelot presenteert eigen tijdschrift

Bestuursleden, sprekers en redacteurs van de vzw Camelot: van links naar rechts: Hugo Brutin, voorzitter Camelot Daniël Crabeels, Sonja Vanhee, Jos Temmerman, Prof. Els Janssens, secretaris Christian Toisoul, rector Caroline Pauwels, professor Marc Van Den Bossche, Jan Bernheim, Rik Decan en samensteller en vormgever van het Camelot Magazine Johan Goekint. © ML
Redactie KW

Het eerste magazine van de in Oostende gestationeerde culturele denktank Camelot is zopas verschenen. In het blad is zowel ruimte voor Sartre en Camus als het Noordzeeaquarium.

De vzw Camelot Vlaanderen is een culturele denktank ontstaan uit constatering dat het cultuurlandschap sputterde door versnippering en gebrek aan algemeen beleid. De vzw stelt ook dat toerisme best onder cultuur ressorteert.

Als eerste initiatief werd met de inzet en middelen van de familie Vammoerkerke Het Huis van Spilliaert opgestart en nadien weer overgedragen aan de familie. “Dit strookt volledig met onze doelstelling: projecten aanreiken, helpen opstarten en dan definitief overdragen aan derden”, zegt voorzitter Daniël Crabeels.

Ondertussen ontwikkelen diverse werkgroepen nieuwe initiatieven. Zo is er de werkgroep ‘Filosofie zonder Grenzen’ die een derde lezing organiseert in De Cierk op de Oosteroever op 9 november.

Zopas verscheen het eerste nummer van het gelijknamig tijdschrift met onder andere een pleidooi voor estehetiek door Hugo Brutin en een voorstel om het Zeeaquarium op de Visserskaai om te bouwen tot een maritiem station, een hub waar de maritieme activiteiten van de stad aan bod komen van de visserij en Marine, over de Oostende-Doverlijn tot de offshore energiewinning. De daar aangemeerde toeristische vaartuigen als Franlis III en de Nele zouden een bezoek meteen met een zee- en haventrips kunnen opwaarderen. Architect Luc Maes werkte een voorstel uit. Het stadsbestuur betoonde alvast de nodige interesse. Camelot is gratis en tref je in tal van culturele centra en bibliotheken.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier