De zomerbar Den Hof is uitgegroeid tot een begrip in Izegem en daarbuiten. Initiatiefnemers Tom Sintobin van café De Koornmarkt en Frederic Boulez, verkoopsdirecteur bij Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck, toveren elke zomer het Blauwhuispark om tot een klein paradijsje en mikken daarbij vooral op families en gezinnen met kinderen.

"Dit jaar zag het er lang naar uit dat Den Hof niet zou kunnen doorgaan", zegt het duo. "De orangerie staat namelijk in de steigers, net als het kasteel Blauwhuis zelf, en vooral de coronacrisis stuurde onze plannen stevig in de war. Maar toen duidelijk werd dat de horecasector opnieuw kon opstarten en de maatregelen was versoepeld werden, besloten we om er toch voor te gaan."

Chalet van 100 vierkante meter

De orangerie is dit jaar niet beschikbaar, maar daar hebben Tom en Frederic iets op gevonden. "Bij All Events in Zedelgem huren we een grote houten chalet van 100 vierkante meter. Die plaatsen we aan de overkant van de orangerie en van daaruit heb je een adembenemend zicht op het kasteel en de aanpalende vijver. We voorzien een overdekt terras en een zonneterras, maar we hebben ook enkele nieuwigheden in petto."

Dé blikvanger worden de kleine chalets aan de rand van de vijver. Die kan je met je bubbel afhuren en zijn net strandcabines op het strand, maar dan in eigen stad

Dé blikvanger worden de kleine chalets die aan de rand van de vijver worden geplaatst. "Die kan je huren om met je eigen bubbel van tien mensen volop te genieten. Er wordt telkens een terrasje voorzien, je kan de minibar volgens je eigen smaak laten aanvullen en alles is volledig bemeubeld door Trendwood uit Izegem. Alsof je vanuit je eigen strandcabine geniet van de vakantie, maar dan in eigen stad."

Zo zullen de kleine 'bubbelchalets' er uit zien., GF
Zo zullen de kleine 'bubbelchalets' er uit zien. © GF

Het hele pop-updorp zal in dezelfde rustieke stijl baden. "Zelfs ons sanitair blok kleden we sfeervol aan en we focussen opnieuw helemaal op familiemomenten. De springkastelen keren terug en we spelen ook met het idee om een klimmuur te plaatsen. En onze wekelijkse dinsdagconcerten staan eveneens opnieuw op de agenda. Ideaal om met een streepje muziek van de ondergaande zon te genieten."

Elke zondag mosselen

In Den Hof zullen alle geldende coronamaatregelen gerespecteerd worden. "Voldoende afstand houden is hier geen probleem en we respecteren alle voorschriften." Ook aan de innerlijke mens is gedacht, want elke zondag zal je er voor amper 25 euro per persoon van mosselen met frietjes à volonté kunnen genieten.

Den Hof is van 1 juli tot 16 augustus elke dag geopend. Op weekdagen vanaf 14 uur, tijdens het weekend vanaf 11 uur, telkens tot zonsondergang.

Een 'bubbelchalet' reserveren of inschrijven voor een mosselfestijn kan via de Facebookpagina van Den Hof. Wie er deze zomer aan de slag wil, kan via diezelfde weg contact opnemen.

© GF
© GF
De zomerbar Den Hof is uitgegroeid tot een begrip in Izegem en daarbuiten. Initiatiefnemers Tom Sintobin van café De Koornmarkt en Frederic Boulez, verkoopsdirecteur bij Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck, toveren elke zomer het Blauwhuispark om tot een klein paradijsje en mikken daarbij vooral op families en gezinnen met kinderen."Dit jaar zag het er lang naar uit dat Den Hof niet zou kunnen doorgaan", zegt het duo. "De orangerie staat namelijk in de steigers, net als het kasteel Blauwhuis zelf, en vooral de coronacrisis stuurde onze plannen stevig in de war. Maar toen duidelijk werd dat de horecasector opnieuw kon opstarten en de maatregelen was versoepeld werden, besloten we om er toch voor te gaan."De orangerie is dit jaar niet beschikbaar, maar daar hebben Tom en Frederic iets op gevonden. "Bij All Events in Zedelgem huren we een grote houten chalet van 100 vierkante meter. Die plaatsen we aan de overkant van de orangerie en van daaruit heb je een adembenemend zicht op het kasteel en de aanpalende vijver. We voorzien een overdekt terras en een zonneterras, maar we hebben ook enkele nieuwigheden in petto."Dé blikvanger worden de kleine chalets die aan de rand van de vijver worden geplaatst. "Die kan je huren om met je eigen bubbel van tien mensen volop te genieten. Er wordt telkens een terrasje voorzien, je kan de minibar volgens je eigen smaak laten aanvullen en alles is volledig bemeubeld door Trendwood uit Izegem. Alsof je vanuit je eigen strandcabine geniet van de vakantie, maar dan in eigen stad."Het hele pop-updorp zal in dezelfde rustieke stijl baden. "Zelfs ons sanitair blok kleden we sfeervol aan en we focussen opnieuw helemaal op familiemomenten. De springkastelen keren terug en we spelen ook met het idee om een klimmuur te plaatsen. En onze wekelijkse dinsdagconcerten staan eveneens opnieuw op de agenda. Ideaal om met een streepje muziek van de ondergaande zon te genieten."In Den Hof zullen alle geldende coronamaatregelen gerespecteerd worden. "Voldoende afstand houden is hier geen probleem en we respecteren alle voorschriften." Ook aan de innerlijke mens is gedacht, want elke zondag zal je er voor amper 25 euro per persoon van mosselen met frietjes à volonté kunnen genieten.Den Hof is van 1 juli tot 16 augustus elke dag geopend. Op weekdagen vanaf 14 uur, tijdens het weekend vanaf 11 uur, telkens tot zonsondergang.