Den Hof 2.0 opent de deuren in kasteel Blauwhuis in Izegem

Frédéric Boulez en Tom Sintobin willen van Den Hof weer dé hotspot van Izegem maken. (foto Frank) © (foto Frank)
Philippe Verhaest

Den Hof is terug en schakelt meteen een versnelling hoger. Op zondag 19 mei, tijdens de aftrap van Isotopia, zwaait de zomerbar in het park van kasteel Blauwhuis de deuren weer wagenwijd open. “We hopen opnieuw op een schitterende zomer”, zeggen zaakvoerders Frederic Boulez en Tom Sintobin.

Den Hof, de zomerbar in de orangerie van het Kasteel Blauwhuis, was vorig jaar een ongezien succes. “Mede dankzij het schitterende weer, maar we vulden ook een gat in de markt op”, blikken Frederic Boulez en Tom Sintobin terug. Beide heren hebben flink wat ervaring in de horecasector, respectievelijk als salesverantwoordelijke bij Brouwerij Van Honsebrouck en zaakvoerder van café de Koornmarkt. “Nu willen we nóg een tandje bijsteken. Op zondag 19 mei, wanneer Isotopia in het Blauwhuispark neerstrijkt, gaan we met Den Hof 2.0 van start. Dit jaar is ook onze binnenruimte in de orangerie tot in de puntjes afgewerkt en daarvoor hebben we een samenwerking met Trendwood afgesloten. Op die manier fungeert Den Hof de hele zomer lang als een outletwinkel van de zaak. Wie een stuk meubilair wil kopen, verwijzen we graag door naar Trendwood.”

In mei en juni zal Den Hof enkel op zondag geopend zijn, maar vanaf juli worden alle registers opengetrokken. “Dan gaan we weer voluit”, glimlachen de zakenpartners. “Elke dinsdag van de zomervakantie staat een terrasconcert op het programma en op 25 juli is er een Dulle Dunderdag. Elke zondag organiseren we ook een familielunch. Dagelijks installeren we voor de kinderen een springkasteel en ook onze petanquebaan is opnieuw in ere hersteld.”

Eigen strand

Nieuw is het stukje strand aan Den Hof. “Izegem plage, zeg maar. Alles zal aanwezig zijn om in eigen stad een stukje paradijs te beleven.”

De stad Izegem is eveneens in de wolken dat Den Hof een nieuwe editie krijgt. “We hebben een uitstekende samenwerking en gaan dit jaar voor een totaalbeleving. Daarom bieden we dit jaar ook pannenkoeken en warme snacks aan. Het enige grote verschil met vorig jaar is dat we dit jaar voor zelfbediening opteren. Bestellen doe je sowieso aan de bar. Zo willen we de wachttijden doen dalen. Buiten voorzien we ook extra verlichting en we laten ook het kasteel in een feeërieke sfeer baden.” Van fuiven is dan weer geen sprake, benadrukt het duo. “We respecteren het kasteel en zijn omgeving. Wij gaan voor een rustige en zomerse sfeer.” (PVH)

Den Hof is nog op zoek naar studenten en flexijobbers om het team te versterken. Info via 0475 95 05 99 (Tom) of de Facebookpagina van Den Hof.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier