Den Couter en De Kouter vieren feest

Den Couter en De Kouter brengen alles in gereedheid voor een feestje. © Michael Depestele
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

De jeugd van de Hoppestad viert binnenkort een dubbele verjaardag. Jeugdhuis Den Couter in Poperinge blaast 25 kaarsjes uit, jeugdsite De Kouter wordt 10 jaar.

“De gevel van het jeugdhuis werd stevig onder handen genomen en alles wordt in gereedheid gebracht voor een stevig feestje: het Den Couter Festival op 15, 16 en 17 april”, zegt schepen van Jeugd Ben Desmyter (CD&V).

Jeugdhuis Den Couter, de jeugdraad en de jeugddienst Poperinge slaan de handen in elkaar voor de elfde editie van Den Couter Festival. De focus ligt op de jeugd, door de ticketprijs laag te houden krijgt elke jongere de kans om mee te genieten.

Er werden al 1.400 tickets verkocht, dat is met 75 procent van de beschikbare tickets een record.

Erfgoedhalte

“De tuinmuur en gevel van het jeugdhuis werden onlangs volledig gerenoveerd. Ze werden gereinigd en hervoegd. Jeugdhuis Den Couter deed vroeger dienst als directeurswoning van de Kouterschool. Tien jaar geleden werd het volledige jeugdcentrum vernieuwd, met uitzondering van het jeugdhuis. Met deze gevelwerken is nu de volledige site vernieuwd en klaar voor nieuwe herinneringen”, aldus nog schepen Desmyter.

Naar aanleiding van beide jubilea wordt een Erfgoedhalte geopend op De Koutersite. CO7 zet met deze tijdelijke openluchttentoonstelling de rijke geschiedenis van de site in de kijker. Deze tentoonstelling is te bekijken tot en met juli.

Jeugddienst, jeugdraad en jeugdhuis realiseerden zelf ook een expo die je op zaterdag 16 en zondag 17 april van 14 tot 19 uur kunt bezoeken. Gratis toegang via het stadspark of de dienstingang (achterkant) JOC. Parkeren kan op de parking van OLVI Komstraat 9A.

Receptie

Het feestweekend start op vrijdag 15 april met een receptie voor genodigden en jeugdverenigingen. Vanaf 22 uur passeren legendarische C/Kouterdj’s de revue: Goudezeune, Eater, Lewis Morris, Deaf Generation, Krupnang en Space Beatz zorgen voor een trip down memory lane.

Op zaterdag 16 april starten de optredens vanaf 16 uur op drie verschillende podia, met onder andere Average Rob ft. Omdat Het Kan Soundsystem, Crooked Steps, Glints, Radio Fresnel en Dizzy Dropz. Verschillende foodtrucks maken de festivalbeleving compleet.

Op zondag 17 april staat er een streekbierennamiddag op het programma, je kan er ook darts spelen. Om 13 uur start de competitie ‘Homo Couterversalis’. Ben jij de master van de feestvierders en een manusje-van-alles? Schrijf je in via de Facebookpagina van Den Couter Festival.

Vanaf 19 uur kan je opnieuw genieten van artiesten zoals Le Popski, Bubba, Chibi Ichigo, TLP en vele anderen.

Vrijdagavond is er vrije toegang. Combiticket (zaterdag- en zondag): 15 euro, enkel in voorverkoop. Zaterdag: 12 euro voorverkoop, 15 euro aan de deur. Zondag: 4 euro voorverkoop, 5 euro aan de deur.

Tickets: www.dencouterfestival.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.