https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dempsey Vanthomme is 21 in 21: “Sociale media loslaten was een verademing”

Dempsey Vanthomme. (foto JM)
Redactie KW

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021. Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen.

Dempsey Vanthomme woont met haar zus en ouders Kurt en Mia in de Sprietstraat. Ze studeert LO en bewegingswetenschappen aan de KUL in Leuven.

Hoe ziet jouw doordeweekse dag er uit?

Tijdens het academiejaar ben ik overdag vooral bezig met school. Daarbij probeer ik ook altijd ten minste één sportactiviteit te voorzien per dag. Dit kan gaan van lopen in de ochtend tot een fitnesssessie of dansles in de avond. Tijdens de lockdown ben ik aan het bakken gegaan. Van koekjes tot taarten en bananenbrood. Ik ben van alles gaan proberen. Ik ben eigenlijk in het algemeen meer gaan koken en het bevalt me wel.

Hoe zit het met jouw muzikale smaak ?

Er zijn heel veel genres die ik kan appreciëren. Maar ik merk toch dat ik heel vaak teruggrijp naar popmuziek. Door band Måneskin, die dit jaar het Eurovisiesongfestival won, ben ik nu ook fan van rock.

Lees je wel eens een boek?

Ik heb vorige zomer voor het laatst een boek gelezen. Meestal ga ik voor een roman. Maar ik kan niet zo goed stilzitten, dus houd me niet zo vaak bezig met lezen. Nu ben ik wel bezig aan een boek over pilates. Dit is een trainingsvorm waar ik zelf nog niet heel veel over weet. Daarom probeer ik mij daar wat meer in te verdiepen.

Kan je een dag zonder GSM en sociale media?

Ik heb tijdens de lockdown tweemaal een social media-detox gedaan van enkele dagen. Ik heb toen alle apps van mijn gsm verwijderd en enkel whatsapp overgehouden voor mensen die mij echt dringend zouden nodig hebben of voor schoolgerelateerde zaken. Het was echt een verademing. Ik zou het dus zeker meer moeten doen.

Hoe zit het met de generatiekloof?

Ik mag eigenlijk echt niet klagen. Mijn ouders hebben hun normen en tradities, maar niets waar ik niet mee kan leven. Tijdens de lockdown zijn we weer wat meer naar elkaar toegegroeid. We zijn vaak samen gaan wandelen of fietsen.

Waar kan je absoluut niet tegen en kom je tegen in opstand?

Onverdraagzaamheid, onrechtvaardigheid… Mensen moeten echt leren om lief te zijn voor elkaar. Je weet nooit wat er echt in iemand omgaat. Ik probeer altijd te begrijpen waarom iemand iets doet wat ik niet leuk vind voor ik erop ga reageren. Dat is natuurlijk niet altijd even makkelijk, maar het helpt me wel om met zo’n dingen om te gaan en niet bot te gaan reageren. Verder kan ik er ook echt niet tegen als mensen onterecht ergens van beschuldigd worden of gestraft worden voor iets wat ze niet gedaan hebben. Maar ook omgekeerd, mensen die worden vrijgesproken voor daden die onbegrijpelijk zijn. Het verhaal van Sanda Dia bijvoorbeeld, heeft mij heel erg geraakt. Ikzelf ben ook gedoopt bij een studentenvereniging in Leuven, maar ik kan me absoluut niet voorstellen dat zoiets bij ons zou gebeuren.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten