Demowoning op wijk De Riemeers istwee zaterdagen individueel te bezoeken

De vertegenwoordigers van de partners die het project ondersteunen. In de leefruimte van de demowoning in De Riemeers zien we v.l.n.r. Steve Dejan (huisvestingsmaatschappij De Leie), Geert Watteyne (Mirom Menen), Bart Deneckere (Leiedal), Kristof Moeyaert (Mirom Menen), Christine Deraedt (De Kier), Gwendoline Huyghe (De Leie), Rosemarie Dewilde (De Kier) en Nele Bouckaert (logo Leieland). © LVW
Redactie KW

Een gerenoveerde woning van de sociale huisvestingsmaatschappij De Leie op wijk De Riemeers is momenteel in het kader van het project ‘Gezond (t)huis’ een demowoning. Bedoeling is de bevolking op een interactieve en laagdrempelige manier te informeren over gezond en energievriendelijk wonen en het beperken van valrisico bij senioren. Op de zaterdagen 10 en 17 oktober is de demowoning van 14 tot 17 uur individueel te bezoeken.

Het project richt zich tot de ruime bevolking, maar is zeker ook geschikt voor groepen senioren, kwetsbare groepen, scholen. Daarnaast is een geleid bezoek van de demowoning ook zinvol voor lokale actoren, die actief zijn rond wonen of die regelmatig bij mensen aan huis komen.

Naast een vrij bezoek zijn er ook geleide bezoeken mogelijk op afspraak. Geïnteresseerde groepen kunnen gratis een geleid bezoek van ongeveer anderhalf uur brengen. Het gidsen van de groepen gebeurt door opgeleide professionals van de diverse partners. Zij nemen de groepen mee op een interactieve ontdekkingstocht doorheen de verschillende ruimtes. Foto’s en visueel materiaal maken het geheel toegankelijk voor diverse groepen.

Diverse partners

Het project ‘Gezond (t)huis’ is een realisatie van het OCMW, energiemeester, De Leie en Logo Leieland. Er is medewerking van diverse andere partners zoals de stadsdienst Huisvesting, dienst woon- en thuisbegeleiding, de afvalintercommunale Mirom Menen, Energiehuis, vzw Effect en de brandweerzone Fluvia en Westhoek.

Voor de inrichting van de woning werden speciaal voor dit project door samenwerking van verschillende partners goederen verzameld: Kringloopwinkel Heule, renovatiecoach Leiedal en Logo Leieland. In de demonstratiewoning krijgen de bezoekers laagdrempelige informatie over een gezond binnenmilieu, CO- en valpreventie, energiezuinige tips. Doorheen de woning vind je onder meer tips om schimmel te voorkomen, de luchtkwaliteit in je woning te verbeteren, het belang van rookmelders en nog zoveel meer. 65-plussers zien hoe ze met beperkte ingrepen het risico op valpartijen in hun woning kunnen verminderen. Kinderen leren dan weer wat huisstofmijt is en wat ze zelf kunnen doen om brand door een opladende gsm te voorkomen.

(EDB)

Meer info? Neem contact op met Rosemarie Dewilde, rosemarie.dewilde@wervik.be, 0491 56 09 68. Bezoek ook de Facebookpagina Gezond Huis Wervik.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier