Demodag Dirt Track parcours blaakt onder een gloeiende zon

Vandaag waren er een aantal clubs en amateurs aanwezig voor de workshops en demo's. Ook Bart (man met de hoed) was vandaag van de partij met zijn zoon. © foto TV
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Zaterdag was de grote dag voor iedere liefhebber van BMX en RC Offroad racing. Op het gloednieuwe Dirt Track parcours aan de kluifrotonde van Kortrijk konden fanatiekelingen zaterdag genieten van diverse workshops en demo’s.

Het evenement begon omstreeks 10 uur onder een stralende zonnehemel en kon onder diezelfde blauwe lucht rond 18 uur afsluiten. Het was bakken en braden op de broeierige stoffige site maar dat kon geen rijder deren. Sport gaat in combinatie met afzien.

“Het is een komen en gaan van liefhebbers vandaag. Soms staan we hier met vijftien man en tien minuten later met vijf maar ik merk op dat er wel heel wat beweging is gekomen in de wereld. Er kwamen heel veel mensen langs die eens wilden proeven van de sport of hun oude auto’s terug uit de kast gehaald hebben. Dat vind ik pas echt super”, besluit Bart, een van de trekkers van het project en amateur rc-rijder.

Onderhoud van het parcours

De trekker behoort ook tot het ‘klusjesteam’ van het parcours. “Stad Kortrijk heeft een testproject ingelast waarbij de beoefenaars zelf instaan voor het onderhoud van het parcours. We onderhouden minstens eenmaal per week het parcours maar soms komt de aarde los en moeten we de baan een halve dag afsluiten zodat het goed kan opharden. Voorlopig loopt alles goed en heeft iedereen respect voor de tracks.”

Heel wat amateur BMX'ers kwamen hun skills testen. Ook Pieter (gele shirt) komt vaak oefenen op dit terrein.
Heel wat amateur BMX’ers kwamen hun skills testen. Ook Pieter (gele shirt) komt vaak oefenen op dit terrein.© foto TV

Onder de aanwezigen ook heel wat BMX’ers. “De bmx’ers komen van Dendermonde, Brugge en zelfs uit Nederland naar hier voor het parcours. Het leuke hieraan is dat men geen lid moet zijn van een club om op de tracks te mogen oefenen. De meesten hier zijn amateur liefhebbers die gewoon na hun werk of school eens komen ontspannen zonder specifieke oefeningen te moeten doen.” Besluit Pieter uit Kortrijk.

Ondertussen werd er ook gelet op de klachten van de buurtbewoners. Doordat de kluifrotonde gelegen is in een open en winderig gebied trekt de wind heel wat stof met zich mee van de tracks. “We hebben de tracks vervolledigd met doeken daar waar het meeste stof opwaaide in de hoop de omgeving te kunnen ontlasten van het stof. Dergelijke zaken volgen we zeker op omdat we dat heel belangrijk vinden”, aldus Bart nog.

De RC-Cars kregen het zwaar te verduren vandaag.
De RC-Cars kregen het zwaar te verduren vandaag.© foto TV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier