Demi Eestermans uit Roeselare schopt het tot de finale van De Nieuwe Lichting

© (foto JCR)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Demi Eestermans is als Demi Lou geselecteerd voor De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. De wedstrijd geldt als het opstapje voor heel wat artiesten.

Vrijdagochtend werden de negen finalisten van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel voorgesteld. Daarbij ook een Roeselaarse. Demi Eestermans is onder haar artiestennaam Demi Lou geselecteerd met het nummer ‘Bad’. De jury omschreef haar als glitter popprinses, maar zelf heeft ze zichzelf liever als een powerwoman. “De stijl is een mix van hiphop en urbanpop. De muziek van Doja Cat, Summer Walker en Megan Dee Stallion reflecteren het genre waar ik naartoe wil”, vertelde ze ons enkele weken geleden.

Demi Eestermans (25) heeft op muzikaal gebied al heel wat bergen beklommen. In 2007 won ze samen met haar zusjes Tillia en Lori het VT4-concours ‘Supertalent van Vlaanderen’ met als hoofdprijs een platencontract bij Sony. Het trio scoorde als About E met ‘Dysfunctional’ een hitje en ze mochten live hun ding doen in het ochtendprogramma van Peter Van de Veire bij MNM. Ze waren ook te gast in zijn TV-show Peter Live. Net als haar talentvolle zusjes waagde Demi de stap naar The Voice van Vlaanderen en schopte het daar tot in de finale. “Die rollercoaster zorgde ervoor dat ik mijn drive wat verloren was”, bekent Demi. “Ik werd zo opgeslorpt door het programma en alles eromheen dat ik er achteraf eventjes genoeg van had.” Ook de zorg voor haar tweejarig dochtertje Lucie, was voor deze alleenstaande mama behoorlijk intens, waardoor haar liefde voor muziek een poosje naar de achtergrond verdween. Ze combineert haar moederschap met een job als administratief bediende bij de CM en is daarnaast ook als personal coach aan de slag. “Sinds de zomervakantie ben ik weer volop aan het schrijven en heb ik mijn passie herontdekt.” In oktober kwam haar eerste eigen single ‘Heartbreaker’ uit.

Nieuwe Lichting

“Ik heb mij voor De Nieuwe Lichting ingeschreven zonder grote verwachtingen”, klinkt het bescheiden. “Toen ik een maand geleden dat verlossende telefoontje kreeg, was ik natuurlijk door het dolle heen. Het ingestuurde nummer heet ‘Bad’. Het gaat over het ontdekken van je eigen seksualiteit. Je moet je als vrouw helemaal niet schamen om te zeggen wat je wilt. Wij hebben ook onze behoeftes. We leven nog steeds in een machowereld waar mannen het hoge woord voeren en wij maar moeten knikken. Alle nummers die ik schrijf zijn autobiografisch”, zegt ze zelfbewust. “True story’s die ik zelf heb meegemaakt en waar ik via mijn muziek zin probeer aan te geven. Misschien kunnen meisjes die zichzelf erin herkennen, er wat steun uit putten.” Gedurende twee weken worden de negen finalisten voorgesteld in De Ochtend op Studio Brussel. Naast Demi Lou wagen ook Alison Jutta, Crooked Steps, Dvkes, IKRAAAN, Rian Snoeks, Sunday Rose, The Radar Station en Yong Yello hun kans. Vanaf 23 januari kan iedereen via de Studio Brussel-app en stubru.be stemmen op zijn drie favorieten. “De komende weken wil ik mijn muziek voor zich laten spreken. Het draait momenteel goed.” Haar nieuwe nummers worden onder de artiestennaam ‘Demi Lou’ uitgebracht. “Samen met muzikant en producer Laurence Herman, alias Lawder, werken we hard aan een eigen sound. De stijl is een mix van hiphop en urbanpop. De muziek van Doja Cat, Summer Walker en Megan Dee Stallion staan voor het genre waar ik naartoe wil.”

Optreden

“Binnenkort zou ik graag enkele optredens doen. Niks groots ofzo. Gewoon wat live concertjes in intieme sfeer. Mijn familie en vrienden voeren de komende weken promotie. Indien ik bij de drie laureaten ben, komen mijn muzikale dromen natuurlijk in een stroomversnelling. Het zou een ongelooflijke duw in de rug zijn. Het belangrijkste blijft om daarna consistent te zijn en hard verder te werken. Succes komt niet vanzelf hé .”

Demi hoopt in de toekomst met haar eigen bandje op te treden. “Er ligt nog niks vast. Via deze wedstrijd kom ik misschien in contact met andere muzikanten en bookers. Voor ik echt ga optreden, zou ik graag een vaste entourage opbouwen. Wat kleine akoestische optredens zie ik momenteel wel zitten. Grote shows staan voorlopig niet op het programma. Ik zou heel graag iets in het Roeselaarse doen. Mensen die mij willen boeken, mogen gerust contact opnemen.” Demi is de enige genomineerde uit West-Vlaanderen. Momenteel leeft en werkt ze in het Gentse. Ze liep school in Torhout en groeide op in Roeselare. “Ik ben trots op mijn roots. Ik ken daar alles en iedereen. Als ik een West-Vlaming hoor praten, voel ik onmiddellijk een band.” Op 30 januari maakt Studio Brussel vanuit Trix in Antwerpen de drie winnaars bekend. Vorig jaar wonnen Mooneye, David Ngyah en Tessa Dixson. Ook Brihang behoorde in het verleden al tot de laureaten. De Nieuwe Lichting 2020 wint airplay op Studio Brussel en professionele begeleiding in Trix.

Je kunt ‘Bad’ beluisteren via https://stubru.be/denieuwelichting2020.

Het interview dat we enkele weken geleden met haar hadden, lees je hier!

(TD)