Demi Eestermans uit Roeselare heeft haar eerste eigen single uit

Demi Eestermans: "De afgelopen zomervakantie heb ik de muziekmicrobe opnieuw ontdekt." (foto JCR) © (foto JCR)
Redactie KW

Ondanks haar jonge leeftijd heeft Demi Eestermans (25) al heel wat muzikale watertjes doorzwommen. Onlangs bracht ze met ‘Heartbreaker’ een single op de markt waarmee ze haar carrière hoopt te herlanceren.

In 2007 wonnen de bevallige zusjes Tillia, Lori en Demi Eestermans het VT4-concours ‘Supertalent van Vlaanderen’ en kregen een platencontract bij Sony. Daaropvolgend scoorden ze als About E met ‘Dysfunctional’ een bescheiden hit. Alle drie waagden ze hun kans in The Voice van Vlaanderen, waarin vooral Lori en Demi hoge ogen gooiden. De voorbije jaren werd het opvallend stil rond dit getalenteerde Roeselaarse trio.

Ten tijde van The Voice werd ik onbewust opgeslorpt door de show en alles eromheen

“Ondertussen zijn we alle drie mama geworden”, vertelt Demi. “Na de hetze van The Voice was ik mijn drive wat verloren. Tijdens die periode werd ik onbewust opgeslorpt door de show en alles wat eromheen hing. Zoiets is heel intensief en nadien krijg je er de weerbots van. Maar de voorbije zomervakantie heb ik mijn muziekpassie herontdekt.” Sinds begin dit jaar is Demi een alleenstaande mama. “Een zware periode waarbij ik de zorg voor Lucie (2), combineer met mijn job als administratief bediende bij de CM. Daarnaast ben ik ook als personal coach aan de slag. De voorbije maanden heb ik in mijn hoofd een klik gemaakt, een soort loskoppeling van het verleden. Daarbij haalde ik de eigen muziek die ik altijd al heb geschreven maar nooit iets concreet mee heb gedaan vanonder het stof.”

Demi Lou

“De drang om te creëren is nog nooit zo sterk geweest. De verschillende fases in mijn leven geven me alle ingrediënten om nummers te maken die mijn hart en ziel weerspiegelen. Ik ben heel trots op deze boreling. Deze single is volledig autobiografisch. Het gaat over uitbreken uit een relatie waarin je volledig wordt verstikt. Daarbij moet je de kracht vinden om door te gaan. Het schrijven en zingen werkt voor mij therapeutisch. Het is mijn verhaal. Misschien kunnen meisjes die hetzelfde hebben meegemaakt, er wat steun uit putten.” Haar nieuwe muziek wordt onder de artiestennaam ‘Demi Lou’ uitgebracht. “De volledige naam van mijn dochtertje is Lucie Lou. Ze maakt deel uit van en bepaalt tegenwoordig voor een groot stuk mijn leven. Het is de bedoeling om in de toekomst met die eigen nummers op te treden. Samen met muzikant en producer Laurence Herman, alias Lawder, ben ik volop nieuwe nummers aan het schrijven. De stijl is een mix van hiphop en urbanpop. De muziek van Doja Cat, Summer Walker en Megan Dee Stallion reflecteren het genre waar ik naartoe wil.” Demi heeft het nummer natuurlijk laten horen aan Bent Van Looy, haar coach tijdens The Voice. “Hij vond het heel goed en steunt me in mijn keuze. Eigenlijk heb ik nog steeds een goed contact met de volledige entourage van toen.” Haar single is te beluisteren via alle online streamingkanalen, zoals Spotify, iTunes en Amazon.

https://www.youtube.com/watch?v=eaifoUZtYrM

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier