Delphine wil alle mama’s fit krijgen in 100 dagen

Delphine samen met zoontje Marcel. © Stefanie Faveere

Delphine Steelandt van fitnessclub Vip-Fit in Moere heeft een boek geschreven. Ze doopte haar debuut #FitMom en de titel verklapt waar de inhoud voor staat. “Ik wil mama’s fit krijgen in 100 dagen”, zegt Delphine.

Delphine Steelandt (28) runt fitnessclub Vip Fit in Moere, maar woont met haar gezin in Koekelare. Sinds deze week is #FitMom uit, een 175 pagina’s tellend boek waar Delphine drie maanden keihard aan gewerkt heeft, maar waar ze in haar hoofd al jaren mee bezig was. Het is een draaiboek geworden van 100 dagen.

“De inspiratie haalde ik uit ons zelf ontwikkelde programma 100 Days of Dedication. Een traject van 100 dagen waarin we mensen begeleiden naar een gezonde, sportieve en fitte levensstijl met dito lichaam. We zijn ondertussen aan onze tiende reeks toe en het concept is erg succesvol. Veel mensen die onze 100 DOD gevolgd hebben, trekken die nieuwe levensstijl door. Of ik nu zo onze succesformule prijsgeef? Ja, maar we zijn ervan overtuigd dat het beter is om onze kennis te delen dan die voor onszelf te houden.”

Fit met je kid

Delphine kwam vorig jaar uitgebreid in de media omdat ze uitpakte met iets nieuws: baby-mama-fitness. “Dat is de tweede invalshoek van het boek. Zelf ben ik drie jaar geleden mama geworden van Marcel. Ik was tijdens mijn zwangerschap 18 kilo bijgekomen en ik wou snel weer fit geraken. Want geef toe: de mensen willen toch niet op een dikke lerares kijken”, lacht ze. “Ik wou wel fit geraken, maar ik wou Marcel ook de nodige aandacht geven die hij verdiende. Ik vond niet meteen wat ik zocht en daarom ging ik zelf aan de slag en bedacht ik baby-mama-fitness. Ik gebruikte Marcel als een soort halter om oefeningen mee te doen en terwijl genoot hij van mijn aandacht. Ondertussen is Marcel al drie jaar en weegt hij al 18 kilo, dus nu kan ik natuurlijk niet meer dezelfde oefeningen met hem doen als toen hij baby was. De oefeningen zijn dus steeds verder geëvolueerd en ik heb ook oefeningen bedacht voor oudere kinderen. Zo geraak je dus fit met je kid!”

“Ik gebruik mijn zoon als een soort halter om oefeningen mee te doen en hij geniet van de aandacht”

Het boek is rijkelijk geïllustreerd met prachtige foto’s die stap voor stap de oefeningen aanleren. “Klopt”, vervolgt Delphine, “ik toon die oefeningen niet alleen met mijn zoontje Marcel, maar ook enkele vriendinnen en leden van onze fitness tonen met hun baby’s of oudere kindjes de oefeningen. Die oefeningen zijn zowel leuk voor mama als kind, maar ik hou me wel altijd aan één regel als ik sport met Marcel: als hij er eens geen zin in heeft, doen we de oefeningen niet. Het is de bedoeling dat het voor allebei leuk blijft. Het is ook niet zo dat we er al van bij de eerste dag keihard invliegen, de oefeningen worden stap voor stap opgebouwd.”

Kindjeseten

#FitMom telt naast 60 oefeningen ook meer dan 60 gerechten en die zullen in tegenstelling tot veel andere gerechten uit gezonde kookboeken je kinderen wél doen watertanden. Als mama weet Delphine perfect wat kindjeseten is – kip met appelmoes, chicken nuggets en snoepjes om er maar drie te noemen – en zelf is ze ook niet vies van een lekkernij. “Van mijn lievelingsgerechten wou ik een gezondere versie maken. Zo heb ik bijvoorbeeld een gezonde spaghetti carbonara gecreëerd. Dat was met vallen en opstaan, maar uiteindelijk kan mijn partner Bert het onderscheid niet meer maken tussen een ‘echte’ carbonara en mijn gezonde versie”, glimlacht Delphine. “Ik ben een amateurkok, maar wel eentje die graag in de keuken staat. Ik heb uitgebreid mijn tijd genomen om al mijn gerechtjes lekker te maken.”

Klein hulpkokje

Het is uiteraard niet de bedoeling dat je in die 100 dagen en daarna enkel nog die 60 gerechten eet. “Ik heb een voedingstabel opgesteld zodat de mama’s – en ook de papa’s – zelf weten hoe ze hun maaltijden kunnen samenstellen. Die tabel is wetenschappelijk onderbouwd. En het zijn trouwens niet alleen de oefeningen die de band met je kind sterker maken, ook samen koken met Marcel vind ik heerlijk. Hij is mijn ideale hulpkok en op die manier leert hij ook iets over voeding. Kinderen lusten tenslotte veel meer dan een witte stute met Nutella.”

#FitMom is te verkrijgen in de boekhandel en online via deze website voor 19,99 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier