Delphine start een hondenoppasdienst

Delphine Pierloot.© NS
Delphine Pierloot.© NS
Redactie KW

Delphine Pierloot (29) is verzot op honden. Sinds kort begon ze met een hondenoppasdienst. “In plaats van aan kinderoppas te doen, koos ik voor hondenoppas”, weet Delphine.

“Al van tijdens mijn jeugdjaren ben ik een echte hondenvriend”, vertelt Delphine. “Thuis hadden wij twee middelgrote honden en de liefde voor honden is daar gegroeid. Ik bouwde een mooie band op met mijn geliefde dieren en we beleefden mooie jeugdjaren. Nu ben ik gehuwd en mama van de eenjarige Lyo. Door Lyo kwam het besluit om geen hond in huis te nemen. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar grotere honden en dat is niet zo ideaal met een kleutertje in huis. Dag na dag, tussen de werkdrukte door, voel ik wel het gemis van een hond”, aldus Delphine, die de richting houttechnieken aan het VTI in Torhout volgde en daarop interieurvorming studeerde aan de hogeschool in Gent.

Liefde voor de hond

Omdat Delphine de honden heel moeilijk kan loslaten, zocht ze naar een leuke oplossing. Een hondenoppasdienst met tal van mogelijkheden. “Via de honden oppasdienst kan iedereen een beroep op mij doen om op hun hond te passen. Ik verzorg en begeleid zowel grote als kleinere honden. Na afspraak ga ik bij de mensen thuis en ga ik met hun hond wandelen en geef ik de nodige aandacht aan het dier. Voor vele mensen is hun hond hun kindje en ik behandel de hond dan ook met veel liefde. Deze oppasdienst is ideaal voor mensen die ergens naartoe moeten en de hond niet kunnen meenemen. Mensen die weinig tijd hebben om hun jonge hond op te voeden, kunnen ook bij mij terecht. Tijdens mijn bezoek kan ik de hond leuke dingen aanleren. Aan hondenoppas bij mij thuis, doe ik niet omwille van de kleine Lyo. Later kan daar misschien nog verandering in komen.” (NS)

Contact opnemen met Delphine kan via haar Facebookpagina.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier