Delphine Deleu uit Staden is fan van Real Madrid én van Club Brugge

Delphine Deleu is fan van Real Madrid en probeert naar alle uitmatchen van de Spaanse sterrenploeg in de Champions League te trekken. Volgende woensdag is ze ook te gast bij Club Brugge-Real Madrid.(foto JCR)
Redactie KW

Delphine Deleu heeft een passie voor voetbal en in het bijzonder voor Real Madrid. Ze werd fan van de club door de Portugese stervoetballer Cristiano Ronaldo. Delphine gaat ook geregeld naar matchen van haar favoriete team kijken. Zo probeert ze naar alle uitmatchen van de Spaanse sterrenploeg in de Champions League te trekken. Volgende woensdag is ze ook te gast bij Club Brugge-Real Madrid. Al had ze daar met een klein probleempje af te rekenen. Ze is immers ook fan van Club Brugge.

Delphine Deleu (30) zegt al altijd in voetbal geïnteresseerd te zijn. “Ik heb als klein meisje een tijdje in Westrozebeke gewoond”, vertelt Delphine. “Ik ging bij SK Westrozebeke naar de duiveltjes kijken en wilde eigenlijk meespelen. Dat mocht evenwel niet van thuis. Eigenlijk had ik altijd graag gevoetbald, maar het is er nooit van gekomen.”

“Als jong meisje volgde ik al de Jupiler Pro League. Door het kijken naar voetbal ontdekte ik ook mijn idool Cristiano Ronaldo. In het middelbaar waren mijn klasgenoten vooral fan van de Spice Girls en boysbands als de Backstreet Boys. Over Ronaldo werd niet veel gepraat. Er waren dan ook niet veel meisjes die over voetbal babbelden. Bovendien stond Ronaldo nooit in de Joepie en dat vond ik heel frustrerend. Door Ronaldo werd ik fan van Real Madrid.”

Pena Madridista Middelkerke

“Niels Vercamer, een goeie vriend uit Houthulst en zowat West-Vlaams Realsupporter nummer één, vroeg in 2016 of ik zin had om een wedstrijd van Real bij te wonen. Ik ging mee en ben blijven gaan.”

“Zowel Niels als ik zijn aangesloten bij Pena Madridista Middelkerke, een officiële supportersclub van Real. De club telt een 50-tal leden. Ik trek altijd met hetzelfde groepje van een tiental man naar de matchen. Ik probeer in hoofdzaak alle uitmatchen in de Champions League mee te pikken, al betekent dat niet dat we geen andere matchen volgen. Zo trekken we traditioneel naar de eerste thuismatch van Real. Dit jaar was dat een wedstrijd tegen Valladolid.”

Toen de loting voor de Champions League bekend werd, was het wel even slikken: Real tegen Club

“Ik verkies de Champions League omdat dit toch wel de mooiste matchen zijn. Ik ben dan ook lid geworden van Pena Madridista om Ronaldo aan het werk te kunnen zien en om de Champions League live te kunnen volgen. We koppelen aan de uitmatchen ook een toeristisch programma. Zo hebben we onder andere Rome bezocht toen Real er AS Roma partij gaf. Ook tijdens de Champions Leaguefinale van vorig jaar in de Oekraïense hoofdstad Kiev was ik erbij. Dat Ronaldo zou vertrekken bij Real was toen nog niet bekendgemaakt. Ik voelde echter dat hij zou weg gaan en moest erbij zijn.”

Delphine volgt woensdag 11 december ook de Champions League match tussen Club Brugge en Real in het Jan Breydelstadion. “Ik zal er voor het eerst in het uitvak zitten”, weet Delphine. “Ik ben immers ook fan van Club Brugge. Als het kan ben ik in het weekend altijd op thuismatchen van Club aanwezig. Ik deel er een abonnement met een groep vrienden. Toen de loting voor de Champions League bekend werd, was het wel even slikken. Ik ben supporter van beide clubs en zal zeker ook blij zijn als Club scoort.”

Opnieuw in finale?

De verwachtingen van Delphine zijn voor dit seizoen hoog. “Hopelijk spelen ze opnieuw de finale van de Champions League”, oppert Delphine. “Momenteel staat Real ook eerste in ‘La Liga’, de Spaanse eerste klasse. Eden Hazard begint alvast in topvorm te raken. Wel jammer dat hij net nu geblesseerd uitgevallen is.”

“De start van Real was wel wat moeilijk maar dat is traditioneel zo. Na nieuwjaar komt alles altijd in orde. Overigens was het voor de ploeg ook wat zoeken na het vertrek van Ronaldo”, weet Delphine die hoopt ooit de match Real Madrid tegen Barcelona te kunnen bijwonen.

“Twee jaar geleden had ik een kaartje voor de match maar dat diende ik te verkopen omdat ik geen vakantie kon nemen op het werk”, herinnert ze zich. (CBH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier