Dela schenkt cheque van 12.000 euro aan mug-heli

Op de foto de piloot, de mensen van Dela, burgemeester Dirk De fauw, schepen Ann Minne Soete en dokter Nicolas Müller. © SR
Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

Op de landingsplaats van de mug-heli bij het AZ Sint-Jan in Brugge heeft Ronny Bulcke van het Brugse crematorium namens Dela een cheque van 12.000 euro overhandigd aan Dokter Nicolas Müller van het Instituut voor Medische Dringende Hulpverlening.

Zij houden de mug-heli, die de voorbije dagen terug aanzienlijk veel ingezet wordt voor dringende medische tussenkomsten, in de lucht. Met dank aan de helikopter worden gemiddeld 40 mensenlevens per jaar gered. De dokter hoopt dat er nog wat sponsors zich melden, want er zullen wellicht minder inkomsten zijn door de coronacrisis, geschrapte evenementen en door de Warmste Week, die anders georganiseerd zal worden. Met het geld van Dela kan er voor enkele maanden brandstof aangekocht worden om de mug-heli in de lucht te houden. Het geld komt van de edelmetalen uit crematies, waaronder beugels aan de lijkkisten die verkocht worden en waarvan de opbrengst telkens naar een lokaal doel gaat. Voor het derde jaar op een rij werd de mug-heli als goed doel gekozen. Het is sinds 1998 de enige helikopter die erkend is binnen het 100-systeem. De voorbije 22 jaar werden volgens de Brugse burgemeester Dirk De fauw heel wat mensenlevens gered.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier