Deken Marc is klaar voor een knallende Zotte Maandag

Deken Marc Ballekens, zijn vrouw Mieke, zijn dochter Marieke en zoon Andreas zijn klaar om te genieten van een spetterende Zotte Maandag. © (Foto JG)
Redactie KW

De hoogdag van Zotte Maandag en de Sint-Godelievekermis naderen met rasse schreden en dus werd het programma officieel voorgesteld. We noteerden enkele wijzigingen, maar merkten vooral dat deken Marc Ballekens er klaar voor is.

Van zaterdag 6 juli tot maandag 15 juli is Pittem weer in de ban van de Sint-Godelievekermis, met als hoogtepunt Zotte Maandag. Het programma onderging een aantal aanpassingen, waarvan het verplaatsen van de Dag van het Kind, met de kinderstoet, van zaterdag naar maandag 7 juli de meest opvallende is. Verder is de ludieke loopwedstrijd de Zotte Zeven weggevallen en werd op zaterdag 13 juli vervangen door de verkiezing van de Zotte Keirl en Zotte Treze op het Verbiestplein. De organisatoren hebben echter niet stilgezeten, maar organiseren op vrijdagavond Soirée Congé, de ideale manier om de vakantie in te zetten.

Binnen het programma werden uiteraard een aantal vaste waarden behouden. Zo is er op zondag 9 juli in de voormiddag het aperitiefconcert van de fanfare op de vernieuwde site in de Eikeldreef en vindt in de namiddag de zevende editie van de Zotte Sneukeltocht plaats. Op zondag 14 juli zakken opnieuw tal van artiesten naar Pittem af voor het Vlaamse muziekfeest en op maandag 15 juli is er dan de hoogdag van Zotte Maandag. Wie de voorbije maanden regelmatig Facebook bezocht, heeft gemerkt dat deken Marc Ballekens zich aan het voorbereiden was op zijn hoogdag als deken van Zotte Maandag en tijdens de laatste weken zal hij zich, samen met zijn familie verder klaarstomen voor een spetterende feestdag. Tijdens de Pittemse hoogdag krijgt hij het charmante gezelschap van Eline De Munck, die met haar kenmerkende enthousiasme zeker zal passen binnen het zotte feestgedruis.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier