Defensie springt bij in woon-zorgcentrum Duneroze

Het tekort aan zorgpersoneel kon de directie van Duneroze zelf opvangen.© WK
Het tekort aan zorgpersoneel kon de directie van Duneroze zelf opvangen.© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Vorige week testten 22 personeelsleden en zes bewoners van het woon-zorgcentrum Duneroze in Wenduine positief op covid-19. Burgemeester Wilfried Vandaele deed in overleg met de provinciegouverneur een beroep op Defensie om het personeelstekort op te vangen.

“Vrijdag werden ter versterking zes militairen gestuurd die voorlopig blijven tot 4 december. Voor enkele logistieke taken, zoals ontsmetten en afwassen, was er immers een personeelstekort”, aldus Vandaele. “Vanaf woensdag komen daar nog zes medisch geschoolde personeelsleden van Defensie bij.”

Het tekort aan zorgpersoneel kon de directie van Duneroze zelf opvangen. “Van het personeel dat positief testte, waren er gelukkig maar drie mensen met symptomen. Alle anderen konden vandaag ( maandag, red. ) weer aan de slag”, zegt Vandaele.

In de loop van vorige week testten ook zes bewoners positief. De bewoners zijn van dezelfde afdeling en komen niet in contact met andere bewoners. In het andere grote woon-zorgcentrum in De Haan, wzc Zilverduin aan de Vosseslag, testten vorige week drie bewoners positief. Het personeel bleef daar voorlopig gespaard. “De instellingen laten elke week tests uitvoeren om kort op de bal te spelen”, aldus nog burgemeester Vandaele.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten