Deerlijkse scholen De Kim en De Sam huldigen leerkrachten

© MVD
Redactie KW

Voor de personeelsleden van de scholen De Kim (Sint-Amandusstraat) en De Sam (Nieuwstraat) werd het een feestelijke nieuwjaarsdrink. De hulde van enkele personeelsleden maakte de feestvreugde compleet

Via filmfragmenten konden de personeelsleden van De Kim & De Sam, twee scholen voor buitengewoon basisonderwijs, enkele dankwoorden uitspreken, maar tevens vragen stellen aan de burgemeester en de schepenen.

In de loop van de avond werden ook enkele personeelsleden gehuldigd. Voor 25 jaar dienst waren dit Els Vanderhaeghen, Steven Deldaele, Inge Mauroo, Isabelle Taelman, Nathalie Verbeke, Roselyne Vandeweghe en Mieke Vercaemst en voor 30 jaar dienst Veerle Vandeputte en Leen Defoirdt.

Nieuwe vestiging

“Na mijn studies vond ik onmiddellijk werk in De Kim”, vertelt Inge Mauroo, een van de gehuldigden. “Ik startte in september 1994 met een interim voor zes weken. Na die zes weken waren er uren bijgekomen en kon ik blijven voor de rest van het schooljaar. Het tweede schooljaar was ik al titularis van een klasgroep. Er kwam een nieuwe vestiging en samen met enkele andere collega’s mocht ik mee de verhuizing maken van De Kim in de Sint-Amandusstraat naar De Sam in de Nieuwstraat.”

“Tot op vandaag geef ik nog altijd met evenveel enthousiasme les in De Sam. Voor geen geld ter wereld zou ik van school willen veranderen. Lange tijd heb ik het niveau 3de-4de leerjaar gegeven, tot ik de kans kreeg om door te schuiven naar de bovenbouw. Deze nieuwe uitdaging heb ik met beide handen gegrepen. Momenteel ben ik al enkele jaren overgestapt naar het blio-werk, het bijzonder leermeester individueel onderwijs.”

Unieke ervaringen

“In De Sam is het leuk werken in een heel aangenaam team. Met vragen of problemen kan je altijd terecht bij je collega’s of de directie. We zijn met een grote groep en ook dat is leuk. Je hebt nooit het gevoel dat je er alleen voorstaat. Je kan altijd bij iemand terecht met een vraag of tijdens de zoektocht naar materiaal. Zowel van directie, collega’s als van ouders krijg je veel positieve feedback.”

“Als leerkracht krijgen we ook veel kansen om onze horizon te verruimen. Zo hebben ik, en vele andere collega’s, de kans gekregen om tweemaal mee te gaan op Erasmus. Op die manier heb ik het onderwijs van dichtbij gevolgd in Belfast en Milaan. Dat waren voor mij wel twee unieke ervaringen. Het doet je eens stilstaan bij het verschil in onderwijs dat er bestaat binnen Europa”, besluit Ingo Mauroo. (MVD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten