Deerlijkse Koningswijk wordt mooier, groener en toegankelijker

Schepen Bert Schelfhout in de Koningswijk, die nieuwe paden en meer groen krijgt. © DRD
Redactie KW

In de Koningswijk zijn momenteel grote werken aan de gang. De wijk die zijn naam dankt aan zijn koninklijke straatnamen, krijgt gloednieuwe paden en ook stukken groen worden vernieuwd. De werken worden geraamd op 83.000 euro en worden uitgevoerd door het Deerlijks bedrijf Steenhaut.

“De vernieuwing is het gevolg van onze ambitie om heel wat plaatsen in Deerlijk mooier, toegankelijker en onderhoudsvriendelijker te maken”, verduidelijkt schepen van Openbare Werken Bert Schelfhout (Open VLD). “De meer dan 40 jaar oude paden bestonden uit grote tegels en lagen zeer oneffen. Dit bracht veel hinder met zich mee voor passanten. Nu kiezen we met de gemeente voor betonpaden uit een stuk.”

“De nieuwe paden houden rekening met fietsers, wandelaars en mensen met een beperking. Voor het fietsverkeer werden onder meer de bochten en de breedte van de paden gewijzigd. We verlaagden ook boordstenen zodat het toegankelijker is voor mensen met een rolstoel of rollator. De vernieuwing zorgt er ook voor dat er minder herstellingen en onderhoud nodig zijn tijdens de komende 40 jaar.”

Nieuwe voortuinen

“Langs het Fabiolapad krijgen de inwoners nieuwe voortuinen. De voortuinen zijn openbaar domein maar werden vroeger willekeurig ingericht door de aanpalende inwoners. Ik heb gevraagd aan onze diensten om de mensen eerst aan te schrijven om te horen of ze de vernieuwing zagen zitten. Iedere aanpalende inwoner werd aangeschreven. De meerderheid besliste voor de vernieuwing. Omdat de nieuwe paden er langs lopen, kunnen de werken ook efficiënter gebeuren. Het was een unieke kans om dit mee te nemen”, besluit schepen Schelfhout.

(DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier