Deerlijkse KLJ-toneelgroep stopt ermee

De jongerentoneelgroep met vooraan Dieter Taelman, Brenda Tancré, Geert Vandercruyssen en Jonas D'Helft. In het midden Emiel Vanwynsberghe, Scarlet Soisson, Hélène Vandenbogaerde en Janne Dejager en achteraan Nele Depaepe, Julie Descamps en Frans Renard houdt op te bestaan. © MVD
Redactie KW

Het Komiek Leutig Jongerentoneel, in een vroeger leven de KLJ-toneelgroep, houdt op te bestaan. Door een gebrek aan spelers en speelsters valt het doek nu definitief over de toneelgroep.

De toneelgroep van KLJ Deerlijk was lange tijd een vaste waarde en kan bogen op een jarenlange traditie. Het gezelschap was meer dan 70 jaar actief en pakte jaarlijks met één productie uit. “We hadden een trouw publiek van wie de overgrote meerderheid maar één keer per jaar naar het theater ging,” verduidelijken de afscheidnemende bestuursleden. “Iedereen verwachtte van ons steevast een stevige billenkletser.”

“KLJ Deerlijk was een van de KLJ-groepen in de provincie die op een dergelijk niveau theater bracht. De toneelvoorstellingen waren ieder jaar een huzarenwerk maar telkens weer slaagden we erin de klus te klaren.”

Johan Putman leidde 19 keer producties in goede banen. De jongste edities fungeerde Geert Vandercuyssen als regisseur. Toen KLJ Deerlijk enkele jaren geleden de handdoek in de ring gooide, werd de toneelgroep omgedoopt tot Komiek Leutig Jongerentoneel. De doelstellingen, een avondje gezonde leute brengen op het podium, bleven behouden maar door een gebrek aan spelers en speelsters valt het doek nu definitief over de toneelgroep. (DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier