Deerlijkse gemeenteraad verliest van snookerclub in voetbalpot voor goede doel

De vijf politici stralen in hun voetbalplunje, met van links naar rechts doelman Frans Kemseke, Matthias Vanneste, Claude Croes, Bert Schelfhout en Louis Vanderbeken. © MV
Redactie KW

Zaterdagmiddag 10 augustug daagde de liefhebbersploeg van ‘de Snooker’ de plaatselijke politici uit voor een voetbalwedstrijd. Vijf sportieve gemeenteraadsleden werden voor de gelegenheid aangevuld met familieleden en vrienden.

De eerste helft verliep gelijkopgaand. Aan de rust stond het 2-1 voor ‘de Snooker’. Na een koffie (of een biertje) gaven de politici tegen de wind in het beste van zichzelf, maar het waren de tegenstrevers die nog drie doelpunten maakten.

Gemeenteraadslid Frans Kemseke verdedigde zijn doel met verve, maar moest zich toch vijf keer gewonnen geven. In de slotminuut kreeg zijn ploeg dan ook nog een penalty tegen, maar Kemseke liet zich niet overmannen door de spanning en een klassesafe verhinderde forfaitcijfers.

De opbrengst van dit treffen, bijgewoond door meer dan 100 supporters, was voor het Fonds Dieter De Cauderlier, dat het wetenschappelijk onderzoek naar hersentumoren behartigt. (MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier