Deerlijkse fanfare Sint-Cecilia herneemt de repetities in de oude brandweerkazerne

De Koninklijke fanfare Sint-Cecilia repeteert tijdelijk in de oude brandweerkazerne. © (Foto DRD)
Redactie KW

De repetities van het Jeugdorkest en de Koninklijke fanfare Sint-Cecilia worden vanavond heropgestart. Niet in het vaste repetitielokaal De Liere in de Vichtesteenweg, maar in de oude brandweerkazerne in de Hoogstraat.

“Het was lange tijd koffiedik kijken hoe we alles veilig konden organiseren,” verduidelijkt Yves Vande Wiele. “De richtlijnen voor het heropstarten van de repetities zijn heel beperkend. In De Liere zouden we maar 20 muzikanten kunnen samen brengen als we de richtlijnen strikt opvolgen. Gelukkig hebben we, via de gemeente, een goede oplossing gevonden. De brandweerkazerne, die nu als De Kazerne door het leven gaat, wordt tijdelijk de ‘Lierekazerne’…”

“Ook daar gelden uiteraard de strenge coronamaatregelen. Het Jeugdorkest komt bijeen om 15.45 uur, de fanfare om 17.45 uur. Gezien de beperkingen van de accommodatie en de complexiteit van de geldende wetgevingen zal er in die periode geen kinderopvang voorzien worden. De repetities van de drumband kunnen wel verder plaatsvinden in ons eigen lokaal De Liere.”

(DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier