Hij was 50 jaar gehuwd met Rosa Defoirdt. Zij vierden hun gouden jubileum in augustus vorig jaar. Hij is vader van Griet en Sofie en opa van Ceres en Baziel.

Luk Vandekerkhove zetelde dertig jaar (1977-2006) in de gemeenteraad van Deerlijk voor CD&V, waarvan 28 jaar als schepen. Hij kreeg de titel van ereschepen van Deerlijk.

Hij was vele jaren schepen van sport, financiën, mobiliteit, verbroedering, toerisme en ontwikkelingssamenwerking. Vanuit de gemeente was hij ook jaren de vertegenwoordiger in de Watergroep, waar hij opklom tot de top van de organisatie. Op deze manier kon hij ook veel verwezenlijken voor de gemeente Deerlijk en de hele regio.

Burgemeester Claude Croes zetelde drie jaar met de ereschepen in het schepencollege en vond in hem een zeer loyale collega en schepen. "Luk heeft geschiedenis geschreven in Deerlijk. Hij was een schepen die midden de mensen stond en als schepen van sport ontbrak hij op zeer weinig sportieve activiteiten. Hij wist perfect wat er leefde bij de mensen. Ik ben dankbaar dat ik hem nog kon bezoeken enkele dagen voor zijn overlijden. We hadden in familiekring nog een goed gesprek en zijn interesse in de politiek bleef er tot zijn laatste levensdagen. De manier waarop Luk aan politiek deed is voor velen een voorbeeld: een luisterend oor midden de mensen, goed voorbereidend werk leveren en dan de juiste beslissing nemen! Ik zal Luk missen, want hij bleef ook na zijn politieke loopbaan een heel goed adviseur voor mij."

(MVD)

Hij was 50 jaar gehuwd met Rosa Defoirdt. Zij vierden hun gouden jubileum in augustus vorig jaar. Hij is vader van Griet en Sofie en opa van Ceres en Baziel.Luk Vandekerkhove zetelde dertig jaar (1977-2006) in de gemeenteraad van Deerlijk voor CD&V, waarvan 28 jaar als schepen. Hij kreeg de titel van ereschepen van Deerlijk.Hij was vele jaren schepen van sport, financiën, mobiliteit, verbroedering, toerisme en ontwikkelingssamenwerking. Vanuit de gemeente was hij ook jaren de vertegenwoordiger in de Watergroep, waar hij opklom tot de top van de organisatie. Op deze manier kon hij ook veel verwezenlijken voor de gemeente Deerlijk en de hele regio.Burgemeester Claude Croes zetelde drie jaar met de ereschepen in het schepencollege en vond in hem een zeer loyale collega en schepen. "Luk heeft geschiedenis geschreven in Deerlijk. Hij was een schepen die midden de mensen stond en als schepen van sport ontbrak hij op zeer weinig sportieve activiteiten. Hij wist perfect wat er leefde bij de mensen. Ik ben dankbaar dat ik hem nog kon bezoeken enkele dagen voor zijn overlijden. We hadden in familiekring nog een goed gesprek en zijn interesse in de politiek bleef er tot zijn laatste levensdagen. De manier waarop Luk aan politiek deed is voor velen een voorbeeld: een luisterend oor midden de mensen, goed voorbereidend werk leveren en dan de juiste beslissing nemen! Ik zal Luk missen, want hij bleef ook na zijn politieke loopbaan een heel goed adviseur voor mij."(MVD)