Deerlijk zomert na met tal van activiteiten: van frisbee tot film,van lasershoot tot circus

Cultuurschepen Regine Rooryck, Freek Depraetere (cultuurdienst), Julie Deleersnyder (sportdienst), Delphine Decock (jeugddienst) en burgemeester Claude Croes. © MVD
Redactie KW

Deerlijk Zomert was een succes. Daarom sloegen de vrije-tijdsdiensten de handen in elkaar voor een stevig najaarsprogramma met tal van initiatieven. Niet onder de naam Deerlijk Herfst omdat die naam niet zo vlotjes klinkt, maar als ‘Deerlijk Zomert Na’.

“Deerlijk Zomert werd gesmaakt”, stelde schepen van Cultuur Regine Rooryck tijdens de voorstelling van het programma. “Er waren twee leesstraten, Congé Canapé, heel wat ‘Veisters’ en talrijke ontdekkingen tijdens wandeltochtjes door Deerlijk. Het najaarsaanbod is al even fraai: van frisbee tot film, van lasershoot tot circus. We willen elke Deerlijkenaar de kans geven om weer uit zijn kot te komen. Telkens op een coronaveilige en gezonde manier, voor een beperkt klein publiek, maar voor elk wat wils.”

“Het traditionele cultuurseizoen laten we maximaal doorgaan. In een veilige setting verwelkomen we ons publiek graag opnieuw in de theaterzaal van d’Iefte”, vult cultuurfunctionaris Freek Depraetere aan. “Met Tomato Sessions gaan we op zoek naar nieuw muzikaal talent met een wedstrijd op het platform van VI. BE, de koepel voor alles wat met hedendaagse muziek te maken heeft.”

Cinemanders

“We trekken volop de kaart van jong talent en bieden een PA-repetitie in een professionele studio en een podiumkans aan. De Tomato Sessions vinden plaats in De Kazerne op vrijdag 2 oktober, vrijdag 16 oktober, zaterdag 14 november en zaterdag 12 december. We starten op vrijdag 2 oktober om 19.30 uur met Scout. Een band met wortels in de Deerlijkse jeugdwerking, met bandleden die allemaal uit Scouting Deerlijk komen. Scout brengt covers uit de meest uiteenlopende genres. Een avondje gezelligheid en sfeer is gegarandeerd.”

We willen iedereen de kans geven om veilig uit zijn kot te komen – schepen van Cultuur Regine Rooryck

“Onder het motto Cinemanders, zeg maar ‘Cinema maar anders’, laten we in samenwerking met het Davidsfonds het witte doek weer neer in de theaterzaal van d’Iefte. Na de geslaagde openluchtfilm in het Bokkeslot, is ons enthousiasme voor film weer stevig aangewakkerd. Drie films, drie buitenbeentjes, zonder popcorngedoe of reclamefilmpjes. We draaien ‘Marriage Story’ op donderdag 8 oktober, ‘Jojo Rabbit’ op donderdag 19 november en ‘Das schweigende Klassenzimmer’ op donderdag 3 december, telkens om 20 uur in d’Iefte.”

Schijfje gooien

“Voor de sportievelingen organiseren we op dinsdag 20 oktober van 19.30 uur tot 21.30 uur een initiatie frisbee op het voetbalveld in de Oliebergstraat in Sint-Lodewijk”, legt promotor vrije tijd Julie Deleersnyder uit. “Iedereen gooit wel eens een schijf op het strand, maar het zijn de ervaren spelers van de Ultimate Frisbee Club Flying Spartans uit Kortrijk die tonen hoe het echt moet. Zij leren de deelnemers de knepen van de sport kennen en de initiatie wordt afgesloten met een wedstrijd.”

“We werken samen met de avonturensportorganisatie Oenanthe voor een sessie lasershoot op het Gaverdomein. Afspraak hiervoor op zaterdag 7 november van 18.30 uur tot 20 uur voor jongeren vanaf 15 jaar, en van 20.30 uur tot 22 uur voor volwassenen. Voor de jongste Deerlijkenaren is er op zaterdag 3 oktober een workshop circustechnieken in De Kazerne en op zondag 11 oktober een familievoorstelling van Duo Abbraccio in d’Iefte. Ook de senioren worden niet vergeten. Op donderdag 22 oktober laten we hen genieten van Vlaamse en Nederlandse liedjes van weleer. De zangnamiddag wordt gebracht door Egied Vandommele en Didier Debels.”

(DRD)

Info: 056 71 89 81 en www.deerlijk.be/deerlijkzomertna

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier