Deerlijk verwelkomt Karel Bauters als algemeen directeur

“Ik ben ervan overtuigd dat ik mijn opgebouwde expertise en netwerk in de regio ten volle zal kunnen inzetten”, stelt Karel Bauters. © DRD
Rik Devos
Rik Devos Medewerker KW

Karel Bauters wordt de nieuwe algemeen directeur van de gemeente Deerlijk. Hij begint aan deze uitdaging in de loop van februari 2023.

Toen enkele maanden geleden bekend werd dat algemeen directeur Hans Piepers de gemeente ging verlaten om diezelfde functie bij de stad Harelbeke in te vullen, werd de zoektocht naar een waardige opvolger meteen gestart. Die werd nu gevonden in de persoon van Karel Bauters, momenteel nog departementshoofd Grondgebiedszaken in Harelbeke.

Bouwkundig ingenieur

Karel Bauters is geboren in 1973, is getrouwd met Barbara en vader van twee kinderen. In 1996 studeerde hij af als bouwkundig ingenieur. Hij startte zijn actieve loopbaan als werfleider bij een aannemersbedrijf. Hij groeide er door tot projectleider en projectdirecteur om er uiteindelijk te eindigen als afdelingshoofd van de spoorafdeling.

In 2011 maakte hij de overstap naar stad Harelbeke waar hij tot op vandaag aan de slag is.

Departementshoofd

“Als departemenshoofd Grondgebiedszaken (stedenbouw, ruimtelijke planning, mobiliteit, stadsontwikkeling, milieu…) trok ik de kar van de transformatie van de stad Harelbeke, met onder meer de nieuwe Leieboorden”, verduidelijkt Karel Bauters.

“Na 12 jaar in Harelbeke is de fase van de centrumvernieuwing afgelopen en had ik nood aan een nieuwe uitdaging. Ik ben ervan overtuigd dat ik mijn opgebouwde expertise en netwerk in de regio ten volle zal kunnen inzetten in mijn nieuwe functie als algemeen directeur van de gemeente Deerlijk.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier