https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Deerlijk lanceert digitaal evenementenloket

© gf
Redactie KW

De gemeente Deerlijk wil de dienstverlening voor haar inwoners zo gebruiksvriendelijk en efficiënt mogelijk maken. “Het evenementenloket, dat op dinsdag 13 oktober de digitale deuren opent, is het nieuwste instrument in ons geoliede orkest”, stelt evenementencoach Truike De Pourcq, die de overstap van een analoog naar digitaal evenementenloket in goede banen leidde.

“Vanaf nu ontvangen en registreren we al onze aanvragen op een centraal punt. Zo kunnen de verantwoordelijke diensten veel sneller reageren, zonder dat we achterliggend allerlei dossiers en gegevens moeten doorsturen naar elkaar. Bovendien kan de gebruiker nu de status van het dossier opvolgen tijdens de aanvraag. Je kan zelfs andere documenten aan jouw dossier toevoegen, zoals attesten en keuringen.”

Inname openbaar domein

“Bij het organiseren van evenementen neem je vaak openbaar domein in”, vult schepen van Feestelijkheden Louis Vanderbeken (CD&V) aan. “Met het nieuwe digitale evenementenloket leggen we logischerwijs de link met de software die we vandaag al gebruiken voor een aanvraag voor de inname van openbaar domein. Het digitale evenementenloket draait dus ook op hetzelfde EagleBe-platform.”

“Vanaf morgen kan iedereen die een evenement organiseert, een aanvraag indienen op www.uitindeerlijk.be/evenementenloket. Dat betekent niet dat we mensen die digitaal minder makkelijk hun weg vinden, in de steek laten. Wie moeite heeft met deze digitale aanpak, mag ons contacteren of langskomen bij het vrijetijdspunt. Dan begeleiden we hen en vullen we de eerste keer samen de aanvraag in.”

(DRD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.