Deerlijk investeert in AED-toestel aan sporthal

Het voltallige schepencollege met Jo Tijtgat, Kaat Olivier, Carl De Donder, Claude Croes, Marijke Bossuyt, Ann Accou, Christel Derouck en Regine Rooryck bij het AED-toestel. © (Foto MV)
Redactie KW

Met het plaatsen van een AED-toestel aan de sporthal zette Deerlijk een belangrijke stap om een ‘hartveilige’ gemeente te zijn.

Het bordje met die erkenning werd door het Rode Kruis overhandigd aan burgemeester Croes.

“Wij hebben een externe defibrilator aangekocht en aan de Gaverhal bevestigd”, aldus burgemeester Claude Croes. “De laatste weken werden wij via de media geconfronteerd met verschillende sportbeoefenaars die hartproblemen kregen. Hopelijk gebeurt dit niet op onze sportaccommodatie.”

“Indien er toch een hartfalen is, biedt de defibrilator 70 % kans op reanimatie”, vult voorzitter Marijke Bossuyt van het Rode Kruis aan. “Met de gewone reanimatie is dit 11%.”

Om een ‘hartveilige gemeente’ te worden, moest er ook een opleiding gegeven worden. “De personeelsleden op het Gaverdomein, kregen al de kans dit te volgen. Ook voor de buren van het domein wordt een bijscholing (één avond) georganiseerd.”

(MV)