Het gaat om het drukke stuk tussen de Hogestraat en de Hillestraat. De verkaveling is voorzien ter hoogte van het huis met nummer 225, net naast tearoom 't Voske en aan de overzijde van de drie grote, nieuwe handelszaken Torfs, The Fashion Store en ZEB For Stars. De nieuw aan te leggen weg zal toegang verlenen tot in totaal tien nieuwbouwwoningen.

Nu minder verkeer en de meeste winkels toch dicht

Door de eerste schrikreacties als gevolg van de coronacrisis is de sector van de weg- en bouwwerkzaamheden deels stilgevallen, maar geleidelijk aan beginnen aannemers hun projecten her op te starten. Uiteraard zullen ze de strikte maatregelen inzake afstand houden en hygiëne respecteren. In de huidige periode bepaalde werkzaamheden uitvoeren, heeft voordelen, want er is beduidend minder verkeer dan anders en de meeste winkels zijn dicht en ondervinden dus geen hinder van omleggingen.

En dus wordt het beschreven deel van de Oostendestraat van 8 april tot en met 3 mei voor het doorgaand verkeer afgesloten. Aannemer Jozef Vanden Buverie uit Desselgem staat in voor de aanleg van het nieuwe rioleringsstelsel. Het bedrijf start op woensdag 8 april met het plaatsen van de signalisatie en zal vanaf dan de rijweg opbreken en de bronbemaling plaatsen.

Ook herstellingen aan kruispunt met Hillestraat

In de week van 14 april wordt er niet gewerkt, maar de bronbemaling kan haar werk doen en de ondergrond droog maken. Op 20 april begint de genoemde aannemer dan met het aanbrengen van de riolen. Aannemer Verhelst zal tegelijkertijd - vanaf 20 april - herstellingen aan het wegdek uitvoeren op het kruispunt van de Oostendestraat met de Hillestraat, dit eveneens tot en met 3 mei. Dat betekent dat de Hillestraat in die periode niet of moeilijk toegankelijk is.

Voor het autoverkeer zijn er uiteraard wegomleggingen voorzien. Fietsers blijven langs de Oostendestraat volledige doorgang behouden op het fietspad aan de zijde van bakkerij Devriendt.

Het gaat om het drukke stuk tussen de Hogestraat en de Hillestraat. De verkaveling is voorzien ter hoogte van het huis met nummer 225, net naast tearoom 't Voske en aan de overzijde van de drie grote, nieuwe handelszaken Torfs, The Fashion Store en ZEB For Stars. De nieuw aan te leggen weg zal toegang verlenen tot in totaal tien nieuwbouwwoningen.Door de eerste schrikreacties als gevolg van de coronacrisis is de sector van de weg- en bouwwerkzaamheden deels stilgevallen, maar geleidelijk aan beginnen aannemers hun projecten her op te starten. Uiteraard zullen ze de strikte maatregelen inzake afstand houden en hygiëne respecteren. In de huidige periode bepaalde werkzaamheden uitvoeren, heeft voordelen, want er is beduidend minder verkeer dan anders en de meeste winkels zijn dicht en ondervinden dus geen hinder van omleggingen.En dus wordt het beschreven deel van de Oostendestraat van 8 april tot en met 3 mei voor het doorgaand verkeer afgesloten. Aannemer Jozef Vanden Buverie uit Desselgem staat in voor de aanleg van het nieuwe rioleringsstelsel. Het bedrijf start op woensdag 8 april met het plaatsen van de signalisatie en zal vanaf dan de rijweg opbreken en de bronbemaling plaatsen.In de week van 14 april wordt er niet gewerkt, maar de bronbemaling kan haar werk doen en de ondergrond droog maken. Op 20 april begint de genoemde aannemer dan met het aanbrengen van de riolen. Aannemer Verhelst zal tegelijkertijd - vanaf 20 april - herstellingen aan het wegdek uitvoeren op het kruispunt van de Oostendestraat met de Hillestraat, dit eveneens tot en met 3 mei. Dat betekent dat de Hillestraat in die periode niet of moeilijk toegankelijk is.Voor het autoverkeer zijn er uiteraard wegomleggingen voorzien. Fietsers blijven langs de Oostendestraat volledige doorgang behouden op het fietspad aan de zijde van bakkerij Devriendt.